Десетки пловдивчани осигуряват стоки от първа необходимост за пострадалите от потопа

Героите на деня

Има остра нужда от дрехите, консумативи и санитарни материали, казва Кристиян Начев от офиса на НАРД

Транспортират помощите всеки ден

Всеки, който смята за нужно и има възможност да отдели нещо от себе си- нека помогне. Това е голяма трагедия, която може да сполети всеки и винаги трябва да показваме солидарност в такива случаи. Дори малкото върши работа в момента, казва Кристиан Начев, който е част от доброволците, събиращи хуманитарни помощи за пострадалите от потопа в североизточна България. Това се случва в офиса на НАРД в Обществения информационен център към Народната библиотека Иван Вазов.

Акцията е стартирала тази сутрин в 9ч. и ще продължи до сряда в 20:00 ч.
Под тепето днес завари камари с всякакви стоки от първа необходимост, осигурени от съпричастни с трагедията на хората във Варна, Добрич и другите потопени населени места пловдивчани. Има храни, води, дрехи и консумативи. Голяма част от стоките, които дойдоха сутринта, бяха транспортирани до следобеда.

Най-належащо в момента са дрехите, консумативи и санитарни материали, тъй като при тези наводнения хигиенните условия стават много лоши и опасни за здравето. Приемаме сапуни, четки за зъби, пасти, въобще неща от първа необходимост. Хранителни продукти от рода на боб и леща, без малотрайни храни, защото докато се транспортират може да се развалят. Ще транспортираме стоката към засегнатите райони всеки ден, част по част. Щом се съберат малко повече неща се обаждаме, идва човек от НАРД и тръгва. Нямаме много финансови възможности и затова гледаме да сме пестеливи с логистиката. Поради тази причина се търсят и хора, които да помогнат и с транспортирането. Разбира се, това ще бъде кординирано с НАРД, но по принцип всеки може да се включи с каквото може, каза Кристиан Начев.

До обяд около 30 пловдивчани се включиха в акцията. Повечето от хората не желаят да вписват имената си в листа за доброволци, който седи в офиса. Не смятат, че е нужно да изтъкват, че са дали нещо от себе си, допълва Начев.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.