БългарияГероите на деня

Дани Каназирева: Да гласуваме на референдума, за да има и други референдуми

Кандидатът на „Съюз за Пловдив“ подкрепя електронното гласуване, но не вярва, че ако се въведе на този етап, няма да има още по-големи злоупотреби

„Съюз за Пловдив“ се включи в дискусията за предстоящия референдум за или против електронното гласуване от дистанция, организирано от Асоциация „Прозрачност без граници“ и Пловдивския граждански клуб.

Позицията на Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ е, че участието в този референдум е важно, макар самият въпрос да не е най-важният. Референдумът бе умишлено осакатен от партиите, които не посмяха да дадат на хората думата сами да кажат дали искат мажоритарни избори, задължително гласуване и гласуване по интернет. 

Без първите два въпроса референдумът е имитация на национално допитване, но въпреки това участието е важно. Провали ли се този референдум, скоро няма да има друг, а ние вярваме в необходимостта хората да бъдат питани пряко какво мислят по различни въпроси. 

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ сме пример за провеждане на истинска мажоритарна политика. Ние имаме доверието на пловдивчани благодарение на личните ни усилия и качества, без да имаме зад гърба си партийни лидери, централи в София и държавни субсидии. Затова за нас въвеждането на мажоритарни избори е изключително важно. 

Ние сме последователни демократи и не приемаме задължителните неща. Но в настоящата ситуация задължителното гласувне можеше да бъде краткосрочно лекарство срещу масовото купуване на гласове и масовите договорки в гетата. Резултатът е, че ДПС никога не печели изборите, но винаги управлява. Политическата класа се уплаши за себе си и нагло отряза тези въпроси от референдума. Рано или късно обаче българите ще решат тези въпроси и то не в полза на статуквото. 

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ водят модерна и европейска политика. За нас най-естественото нещо е както използваме интернет за образование, работа и забавление, така да можем и да гласуваме от компютъра си. Рано или късно това ще стане и ние ще бъдем част от този процес. Днес обаче ние сме по-скоро притеснени от властта на задкулисието и силата му да подчинява всяка една сфера от живота. 

В тази ситуация няма институции, които да противодействат ефективно на всеки, решил да притисне гетото да му предаде всички пароли и кодове и пак резултатът да е в негова полза. Всяка технологична защита не е достатъчно силна, ако няма на своя страна работещи и честни правоохранителни органи.

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ призозават пловдивчани да гласуват. Всеки сам ще реши за или против, но е важно да участваме, за да имаме и следващи референдуми. Ние говорим активно за референдума, защото не това е исканият от нас референдум. 

Важната тема за нас сега е Пловдив – как да върнем уважението към града ни и помежду си. 

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ участват с №7 в трите бюлетини – за кмет, за общински съветници и за районни кметове. Вие сте достатъчно информирани и отговорни, за да направите своя избор.

Важно е да гласуваме!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина