БългарияГероите на деня

Чудо в Кричим: След 20 години градът има линейка

Мобилният екип за спешна медицинска помощ осигурен от един от фаворитите за кмет Атанас Бъбаров

Спешният медицински екип изпраща поредния пациентЖителите на Кричим се радват на чудо- след 20 години в града им отново има линейка. Мобилен екип за спешна медицинска помощ кръжи от адрес на адрес, за да помага на хората в нужда и да се грижи за здравето им. А, представете си, това е екстра, от която кричимци за лишени вече почти две десетилетия. Хвърчащите лекари мерят кръвно, правят прегледи у дома, препоръчват лечение и помагат на кричимци вече десети ден. За една смяна на линейката се обхождат десетки адреси. Повечето хора не са били на медицински преглед с години. Не знаят дори, че имат високо кръвно например. Възрастни жени се оплакаха от прилошаване, от напрежение, а се оказа, че не са си мерили кръвното и не знаят, че имат проблем. И това не е от немарливост към здравето им, а от липса на условия и възможности, коментираха медиците от спешния екип.

Атанас Бъбаров край линейката на поредния адрес за деняВсъщност чудото е факт благодарение на изборите в града. Линейката бе осигурена от един от фаворитите за кмет на Кричим- Атанас Бъбаров, издигнат от местната коалиция "Бъдеще за Кричим" – НФСБ,ББЦ и РБ. Идеята бе не да правим предизборна агитация със здравето на хората, а да им покажем, че е задължително местната власт да има отношение към тях. Елементарно е да се осигури една линейка в града, но това не се е случило вече близо 20 години. Недоумявам как е възможно, коментира пред Под тепето Бъбаров. С ангажирането на медицинския екип той иска да покаже на конкурентите си за кметския стол, че това е една от неотложните нужди на Кричим, и който и да вземе властта, трябва да се ангажира с тази така важна и толкова елементарна за реализиране задача.  Той доказва твърдението си, че не агитира с линейката, като я посочи. Да виждате някъде предизборен плакат. Не. Вътре има няколко брошури, но хората ги взимат само ако искат. Не им се натрапваме. Идеята ни е да дадем сигнал, че нещата може и да се случват, при това с лекота, ако имаш сърце и желание, заявява Атанас Бъбаров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Пичове, Боскос и другия убиец, които се изнизаха безнаказани, да не би и те да са ви платили. Днес имаше протест пред съдебната палата,вие пак пиарствате цял ден. Май ви е доста жалко положението, щом дори и тези неща вече не ви се струват „важни“, да ги вкарате между важните платени статийки. Виж, може пък мамин и боко, да не харесват да се бръмчи за глупости предизборно.Това го забравих.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина