БългарияГероите на деня

Цар и патриарх на годишнината на Николай Пловдивски

Бизнесменът Христо Барутчиев е новият най-приближен до митрополита

Борислав Цеков и Велислава Дърева сред гостите на тържеството

Патриарх Неофит уважи 10-годишнината от интронизацията на Николай Пловдивски. Негово Светейшество бе посрещнат от пловдивския митрополит пред храм „Св. Марина”. Заедно с патриарха дойде и Симеон Сакскобургготски, който, по предложение на Николай, вече се споменава във всички молитви в храмовете като цар на българите. Там бяха и много от висшите духовници от Светия синод. В 17ч., всички влязоха в двора на Драматичния театър, където в момента върви пищното тържество в прослава на Николай Пловдивски.

Желая да бъде все така щедър към него Бог, та да работи за Пловдивската епархия и за Светата ни българска църква, както досега, каза патриарх Неофит по повод юбилея на Николай на влизане в залата. Преди всичко благодаря на Бога, който ме е промислил да ме постави на висотата на този пост и 10 години не ме е изоставил, каза веднага след това митрополитът.

Основен герой в днешното събитие и новият най-близък до Николай Пловдивски е бизнесмен- Христо Барутчиев. Той е и двигателят на русофилското сдружение „Славяни”, заедно с бившия ректор на МУ проф. Георги Паскалев. Двамата преди време бяха част от партия АБВ и разбиха пловдивската й структура, когато я напуснаха след скандал. Барутчиев седна от лявата страна Николай в театъра за самото тържество. Зад тях бяха забелязани Борислав Цеков и Велислава Дърева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина