Героите на деня

Бареков почна със съкращенията, май глътна вода

Уволниха седем души от екипа на шумно рекламирания сайт на бившия телевизионер

Image title
Шумно рекламираната интернет медийна империя на парясания от бТВ Николай Бареков май почва да потъва, преди да е изплувала. Седем души са били уволнени за няколко часа от сайта на Баречето bnews.bg. Това се случи само няколко дни, след като той дефилира полугол на първа страница на Пеевския Уикенд, откъдето заявяваше, че ще завладее нета с няколко сайта и ще прави революция в журналистиката в мрежата. Опитни репортери, които били ангажирани с новото начинание, били уволнени с брутално телефонно обаждане и с дипломатичното “Не идвайте на работа, съкратен сте, има криза, нали разбирате”. С отговорната задача да реже глави се заел един от приближените на Бареков хора в пръкващата се интернет империя. По същия начин, с телефонно обаждане, имат навика да уволняват във всички бизнес отрочета на творческия дует Пеевски-Кръстева. Именно те са сочени за спонсори на новите медийни начинания на Бареков. Вероятно депутатът от ДПС и майка му имат проблеми с финансирането на безбройните медии, които си напазаруваха и са наложили ограничения дори на Бареков, който се ползва със специален статут при тях, коментират вътрешни хора. Самият бивш тв водещ обяснил на хората си, че съкращава щата, защото ще прави онлайн телевизия и парите му трябвали за заплати на оператори. Клъцнати са репортери с опит, на които, според запознати, е обещавано бляскаво финансово бъдеще и могъщо влияние.
Сайтът bnews.bg започна с екип от 15-20 души и офис на едно от най-скъпите места в София – пл. “Народно събрание” 9. Отговорен редактор е Айсехел Руфи – бившата съпруга на Ахмед Доган, пишат колегите ни от Вевести.
Домейнът на сайта е регистран от дружеството “Делфин нюз” АД, в което акциите са на приносител. На 14 септември м.г., съветът на директорите решава да предложи на общото събрание за нов член на съвета да бъде избрана съпругата на Николай Бареков – Евгения.
При първоначалната регистрация на „Делфин нюз“, 98.8% от акциите са записани на името на Иван Терзийски. Според източници от bTV Терзийски е нещо като шеф на охраната в телевизията още от създаването й. Той е и в една друга фирма – “Ноу фрейм медиа”. Тя пък е свързана с TV7 чрез Александър Пайр, който е представител на основния акционер в “Ноу фрейм медиа” – регистрирана в Кипър компания. Пайр е и председател на съвета на директорите на ТВ7. Телевизията бе купена от Ирена Кръстева, а после стана собственост на странен австрийски фонд.
В борда на директорите на ТВ7 ще влезе и Бареков, писа неотдавна пресата. Той напусна бТВ след като “Капитал” публикува информация кой стои зад новинарския сайт bnews.bg, за който се знаеше, че е собственост на водещия. Тогава неофициално се говореше, че водещият е бил „помолен“ да напусне заради конфликт на интереси.
Пеевски и Бареков отдавна са в много топли отношения. Общ приятел им е и митрополит Николай.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина