Героите на деня

Авиокомпания Райънеър кацна на летище Пловдив, Иван Тотев щастлив

Губернаторът отваря широко вратите на фамилния си хотел за британските туристи

Image title
Много щастлив е Иван Тотев днес. Губернаторът присъства на презентацията на авиокомпанията Райънеър, която открива дестинация от Лондон Станстед до Пловдив. Областният сияеше на брифинг на летище Пловдив, а според опозиционери на ГЕРБ под тепетата, причината за усмивката на Тотев е съвсем прагматична- той е отворил широко вратите на фамилния хотел Империал за британските туристи. Според партийни врагове на губернатора, голяма част от кацналите на аеропорта английски групи ще отсядат в Империал. Дали е така, ще разберем като му дойде времето.
Днес обаче Райънеър обеща, че за 33 евро пловдивчани ще могат да пътуват два пъти седмично до английската столица. Стартовите цени са от 2-ри ноември. Това обяви мениджърът Маркетинг и Продажби на Райънеър за Великобритания, Ирландия, Централна и Източна Европа Ласло Тамаш. 
По думите му новият маршрут ще доведе до 30 000 пътника годишен трафик на „Райънеър“ в Пловдив, както и осигуряването на 30 работни места. Авиокомпанията ще отпразнува този нов маршрут чрез оферирането на билети от 8 евро в цялата си мрежа за пътувания от септември до ноември. Те могат да се резервират до полунощ на 5-ти август.
Договорът с Райънеър стана възможен след като държавата намали летищните такси на пловдивския аеропорт и след създаването на Сдружението за развитие на Летище Пловдив, чийто инициатор бе именно Тотев. Според бизнес аритметиката, под тепетата ще се разкрият поне 30 работни места, а от компанията обещаха, че британските туристи, които ще кацат на летище Пловдив ще оставят поне 4 милиона евро годишно в региона.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина