БългарияГероите на деня

Абитуриенти казаха Не на суетата

Зрелостници от Езиковата свалиха бляскавите тоалети за благотворителна кампания

Цвети към съучениците си: Не свиквайте със системата, борете се

Абитуриентите от Езикова гимназия Иван Вазов казаха шумно Не на суетата в името на добрината в последния си ден в училище. Близо 200 зрелостници чуха финално ученическия звънец днес по обяд и излязоха от класните си стаи, за да бъдат изпратени от цялото школо. Но не в типичните лъскави тоалети, а в белите тениски на кампанията „Панаир на добрината”. Завършващите Езиковата се включиха в инициативата, която тази година е в подкрепа на болни от мусковисцидоза деца. Почти всички зрелостници застанаха зад тази кауза. Е, неколцина решиха все пак да се пременят за последния си учебен ден и изпращането от даскало, но бяха единици. Друг цял един клас пък излезе в училищния двор в народни носии.

Гордея се с вас, обърна се към съучениците си от випуска координаторът на кампанията Цветелина Георгиева. Не свиквайте със системата. Не позволявайте мнението ви да остане глас-пустиня. Борете се. Не се примирявайте докато всичките ви въпроси не получат отговор, обърна се тя към връстниците си. После каза на младежите от долните випуски да продължат кампанията и през следващите години, тъй като няма по-хубаво нещо от това да се помага на хората. Давайте стимул на децата независимо колко налудничави идеи имат, бе призива й към учителите. Самата Цвети не скри, че много от зрелостниците от Езиковата напускат града и страната, но е убедена, че един ден ще се върнат в една по-уредена държава, в която няма нужда абитуриенти да помагат на хора в нужда. Тя ще учи в Софийския университет и лично няма намерение да минава през Терминал 2 с еднопосочен билет.

След церемонията в двора на гимназията дойде ред и на задължителното шумно отброяване от 1 до 12. Звучаха свирки и вувузели, разбира се. Няколко класа бяха „Батальонът се строява за последен път”, а осмокласниците раздадоха по стрък цвете на всяка от абитуриентките.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

26 коментари

  1. браво на младежта,то пък като са облечени официално/или кичозно/и като празнуват като за последно,това с какво помага,само разпилени средства,мисля че баловете се опорочиха,какво толкоз-завършва се средно образование а не ХАРВАРД ,с което биха се годели всички

  2. браво на младежта,то пък като са облечени официално/или кичозно/и като празнуват като за последно,това с какво помага,само разпилени средства,мисля че баловете се опорочиха,какво толкоз-завършва се средно образование а не ХАРВАРД ,с което биха се годели всички

  3. Младостта е красива!Има силата да променя.А когато се сблъскваме с крайности,не бива да забравяме че те по закон привличат крайностите с обратен знак.Прави са младите -зажадняла е душата ни за мъдрост и простота,за любов и всеотдайност към другите.Това е пътя.Всички други разсъждения някак ми звучат като клишета с които сме свикнали и като че ни е трудно да признаем колко много са загубили от чара си и колко много трябва да се промени всичко.!

  4. Официалното облекло на абитюриентските празници, дори когато е безвкусно, обозначава празничността и високото честване (в опозицията сакрално-профанно). И ако абитюриентските празници се отличават с профанност, обикновено, тоест простотия, то сега явно ще са хем просташки, хем ептен профанни, но съм сигурна че това русофилистично училище е имало добри заръки как да изпростее още повече под явния пример на своите кагебейски приятели.

    Блякх

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина