Покер в нета – новото хоби на пловдивчани

Евала

Плодивчани са истински фенове на покера в инернет. Това става ясно от данни, предоставени на „Под Тепето“от регионалния мениджър за България на най- голямата световна компания за играта в мрежата „Покер Старс“ Деян Йорданов, който също е родом от нашия град. До момента имаме над 1500 абоната от региона, а до края на годината очаквам при нас да са регистрирани над 6000 души, прогнозира Йорданов. За сравнение спрямо 2008 вече ръстът на интереса е четворен, допълва мениджърът.

Картоиграчите, които залагат в нета всъщност са много повече, защото на пазара конкуренцията е свободна и у нас оперират 50 процента от сайтовете за покер в глобалната мрежа. Те са преведени на български, което е достатъчен знак, че нашенецът е уважаван клиент. Има български екипи за клиентско обслужване в офиси в Лондон, Малта, Виена или Гибралтар, където са базирани повечето компании за онлайн игри със залози.

Експерти в областта на електронните игри не крият, че впечатляващият ръст на българския пазар за online залагания тепърва ще води у нас много инвеститори от бранша.

“Покерът в интернет се превръща в хоби за много потребители на мрежата. Лесно е, достъпно, релаксиращо, забавно е, а и можеш да спечелиш. Можеш и да загубиш естествено. Но играеш не срещу машина, а срещу други хора. Моделът на виртуалните покер зали е изграден върху това да прави пари от комисионни, които играчите плащат за да играят един срещу друг. Нормално на турнир, в които входът е един долар покер сайтът да прибира $0,1 ”, разказва Деян Йорданов. Превръщането на покер в нета в масово хоби на милиони хора го прави един от най впечатляващите бизнес модели в последните години. В момента броят на играчите на покер онлайн се изчислява на 140-180 милиона, а само за две години индустрията нараства тройно за да достигне 1,5 милиада долара. Покер манията в България се увеличава и заради големите успехи на български играчи в големи турнири. Най успелият българин сред покер професионалистите Наско Георгиев достигна до впечатляващото 4-то място на международния турнир във Варшава от веригата ЕПТ и напълни портфейла си с 90 хиляди евро.

В момента повече от 100 сайта предлагат online покер, като броят им не престава да расте. Много компании за спортни залози също имат свои покер секции, което прави конкуренцията още по-голяма. Това е причината много от къщите да предлагат финансови бонуси при регистрация. Най големият покер сайт в света е ПокерСтарс, който има 35-37% пазарен дял, Фул Тилт и Ипокер са другите големи имена в бранша.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.