Пластики от шишета и луна от дантела в проекта „По пътя на слънцето“

Евала

Image title
С пластики от бутилки и картини , в които луната и короните на дърветата са от дантела, пловдивската художничка и фотографка Антония Маринова се включва в проекта „По пътя на слънцето“. Тя е сред участиците в проекта на Матей Матеев, който е събрал 31 автори от три държави.Днес те откриха сборна изложба в залата на Дружеството на пловдивските художници на „Гладстон“. Идеята на Матьо е да обедини творци в изложба-лъч, която да „огрее“ страната от изток на запад. Първото представяне на творбите е било в Бургас, в Пловдив ще остане до края на август, а след това ще гостува в Кюстендил и София.
Колажистката Маргарита Джарова е използвала нотни листове в работите си, а Жорж Трак – портрет на инициатора на проекта Матей Матеев. С приказни градски пейзажи се включва Калина Атанасова, а Иван Чакъров – с голямоформатно платно с фигура на балерина. С две пластики се включва председателят на Дружеството на художниците Димитър Чонов.
Пинк Фредерикс от Австрия се представя с полиптих под заглавие „Стадии от развитието на една жена, а казахстанецът Азад Табиев – с натюрморт.Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.