Концерт-менте на Болшой театър представят довечера във „Филмови нощи във Филипополис”

Евала

Image title
Уникален сюжет под звуците на Чайковски предлага „Концертът” от 21:15 в лятно кино „Орфей”. Преди 30 години уважаваният диригент на оркестъра на Болшой театър Андрей Филипов е уволнен, защото е назначил няколко евреи. Сега той е прост чистач в театъра и случайно научава, че оркестърът е поканен да изнесе концерт в Париж. Филипов решава да събере бившите си колеги – евреи и роми, с които да замине за френската столица, вместо истинските музиканти.

Топлата вечер продължава с „Летен дъжд” от 23:30 часа. Лентата на Бандерас разказва за духовното и сексуално израстване на група младежи от гореща южна Испания в края на 70-те. След като прочита Божествена комедия от Данте, 18-годишният Мигелито решава, че е открил призванието си и иска да стане поет. Той и приятелите му преживяват лято, изпълнено със събития, в което достигат и прекрачват някои от границите на любовта.

Преди основната прожекция киноманите ще имат удоволствието да видят и поредния късометражен филма на Jameson . За 7 минути „Един ден” на Георги Кръстев демонстрира спонтанно хрумнала игра срещу скуката…

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.