160 български филма влизат в афиша на Кино Космос

Евала

снимка: архив от Нощ 2016

Публиката ще седи на дървени стъпала, допълнителна екстра ще е електронна читалня

Цялата дигитализарана филмотека на Народна библиотека „Иван Вазов“, която съдържа 160 български филма ще влезе в афиша на Кино Космос. Идеята се роди днес по време на обща пресконференция в Заседателната зала на Община Пловдив на кмета Иван Тотев и директорът на Библиотеката Димитър Минев, където бяха представени новостите в Пловдивската народна библиотека.

"Сега ми се роди страхотна идея, може да направим киното филиал на НБ "Иван Вазов", за да може хората да имат достъп до електронното съдържание на библиотеката, нещо като електронна читалня", сподели той.  

Сашо, Можем ли да го направим? – обърна се Тотев към зам.-кмета по култура Александър Държиков и той отвърна „Да“.

Да, може хората там да си четат в електронна читалня. Сега да не ви разправям цялата концепция за Кино Космос, но там има една част, която предвижда електронна читалня, повдигна завесата кметът.

Това е едно прекрасно предложение, похвали идеята директорът на библиотеката.

„В салона ние сме изтърбушили столовете, но там вече няма да има столове. Ще е само на дървени стъпала, облицовани, да може всеки да си сяда, но сега повече няма да ви казвам за проекта,“ продължи развълнуван Тотев.

Тогава директорът Минев се похвали с колекцията от 160 филма и добави, че те могат спокойно да бъдат включени в програмата на Кино Космос.

Ще ги вземем и тях, веднага одобри  гардоначалникът. От думите му стана ясно още, че проектът за киното включва и кафене.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.