Изпод тепетоМнения

Велоалея или паркинг!?

Пълен хаос по „Мария Луиза” с трасето за колоездачи

Велоалея или паркинг!? Този въпрос може да си зададе всеки, който премине по булевард „Мария Луиза”, в който и да е миг от денонощието. Трасето за колоездачи бе превърнато от нагли шофьори в място за спиране. По този начин лъчът от колоездачната мрежа покрай Св. Петка е не само неизползваем от велосипедисти, но и настилката му скоро ще замине. Въобще тук хаосът е пълен, обобщава наш читател, който се предвижва на две колела из града и ежедневно се забърква в абсурда на булевард „Мария Луиза”.

Новоизградената настилка в посока „Цар Борис III Обединител”, която минава покрай ресторант Даяна, също се превърна в паркинг. Спира се и през деня, а по късните часове в зоната гарират много от клиентите на въпросното заведение.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Като не сложиха високи бордюри при строителството, сега ще паркират отгоре коли и ще се дават още хиляди левове за грозни колчета и топки. А всичко можеше да се направи изначално. Вече съм убеден, че нарочно е така – за да има втори път поръчки и крадене за едно и също. В едно Рио де Жанейро велоалеите им са като слънце и 1 кола не спира отгоре.

  2. ПЕШЕХОДЕЦЪТ винаги е на първо място в организиране на обществените пространства и улици в градовете! Пиша това на деб*лите, които са коментирали преди мен! Така е в модерния и цивилизован свят! Слизайте от колите и ходете или карайте колелета, особено пък в Пловдив, където разстоянията не са толкова безумни! Смятам Пловдив за пример в изграждането на велоалеи…

  3. Подобно е положението с Марица юг при подлезите при Руски и В. Априлов, както и при жп моста. Същото е в източната част на Марица юг, на Коматевско шосе, навсякъде стесниха улиците. В Тракия и по Хр. Ботев унищожиха зеленината, на Шести септември съсипаха тротоара.

  4. Двете велоалеи на Мария Луиза надхвърлят обичайната за изграждането им глупост. Първо, запазиха непокътнати огромните тротоари, а унещожиха крайната лента, второ, средната лента сега е запълнена с паркирали коли, трето, от две по три ленти булевардът се сви като постоянно задръстения Гладстон. По велоалеите, две на брой велосипедисти няма.

  5. Защо няма денонощен паяк, който да вдига нарушителите?! Толкова ли е сложно да има такъв във втория по големина град в България и културна столица на Европа?! Защо велоалеите не се изградиха на тротоара, който е един от най-широките в Пловдив – на места е 15 метра?! Защо гнусното кафе Авеню и гръцкия ресторант Елеа са завзели тротоарите?! Защо колите пред гръцкия ресторант Елеа спират на тротоара без да бъдат глобявани-здрава плочна не остана!

  6. Така наречената велоалея по бул. Мария Луиза (и от двете посоки на булеварда) е пълен провал, още по-голям хаос цари на тази, която се изгражда в момента пред Католическата църква! Или трябва да се забрани на колите да паркират на булеварда, или на колоездачите да карат. В момента нико колите могат да паркират, нико да се ползва от колоездачите по предназначение. Страшно съм разочарован!

  7. Винаги съм смятал, че изграждането на велоалеи трябва да бъде приоритет за града ни и подкрепям проекта. Това, което обаче сътвориха на Мария Луиза, е величествена простотия! Може да се мери само с кръговото движение на водната палата!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина