Изпод тепетоМнения

Пловдивската Нощ отказва общинското финансиране, казва „Не“ на заплахите

Събитието ще се случи, но без финансиране от страна на общината

Казваме "Не" на заплахите и културата на страха, Нощта е независим и свободен фестивал, коментира Сариева

Едно от най-големите и популяни събития в града – септемврийската пловдивска "Нощ", организирана от фондация "Отворени изкуства", ще откаже финансирането от страна на Община Пловдив. Решението, което потвърди пред "Под Тепето" Веселина Сариева, идва в отговор на изказванията от страна на кмета Иван Тотев от началото на седмицата, заплашвайки финансирането да бъде прекратено. Заплахите към Нощта дойдоха след реакцията на Веселина Сариева, относно ремонта на улица "Отец Паисий", при който имаше опасност автентичните исторически павета да бъдат премахнати.

"Продължаваме да работим за събитието. То вероятно ще се случи под малко по-различен формат, но все пак се надяваме да нямаме пречки. Имаме ангажимент към хиляди хора, наши приятели, на които трябва да покажем, че Нощта е фестивал на независимото изразяване и на свободата", коментира Сариева. 

Тя добави, че културните събития трябва да са свободни от политически контрол и позицията на "Отворени изкуства" изразява именно това – реакция срещу заплахите, отправени от кмета Иван Тотев. 

Културният календар на Община Пловдив отбелязва, че НОЩ/Пловдив 2018, организиран от фондация "Отворени изкуства", е "емблематичен за града", като по време на кандидатстването за календара получава една от най-високите оценки от всички предложения, и според комисията е "устойчив, с перспектива за развитие", а организаторите са направили "добра селекция и програма". Общинското финансиране за фестивала е 40 000 лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

12 коментари

  1. Стефчо, чичовото къде си? Бързо лапай закуската и на работа, че секретарката те чака, пак е влажна и Лили рибката и тя е вдигнала краката, ах ти мръсникооооо

  2. Голяма злоба и завист между артаджиите 🙂 присъща за българския казан.
    Стоим и ви гледаме арт сеира :))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина