Общината няма зор за оградения двор на площада

Изпод тепето

Нека си стои, каза кметът Тотев

Частното парче от Площад централен не е приоритет на управлението на града към момента. Това се разбра от изявление на кмета Иван Тотев в кулоарите на Общински съвет днес. По време на заседанието той получи питане за спорния парцел и предприетите мерки от страна на администрацията.

„Нека си стои оградата. В момента дори нямаме някакъв зор, тъй като площад Централен също е една от темите, които се обжалват,“ заяви Тотев.

Градоначалникът отказа да разкрие пред медиите каква ще е стратегията на юридическия му екип по отношение на оградения имот зад Централна поща, за който се водят дългогодишни спорове между двете страни. „Говорихме с юристите, има стратегия, но в никакъв случай няма да говорим, когато едната страна в спора си казва тезите по медиите, то другата има преимущество.“

Кметът само уточни, че Община Пловдив има претенции, защото това е част от площада. Още повече, че попада в границите на съществуващо техническо съоръжение, което е безспорно, допълни Иван Тотев.

По думите му, администрацията няма намерения да разглежда постъпилото предложение от собствениците за покупка на парцела на цена 1 000 000 лева. Той бе категоричен, че администрацията няма готовност и няма намерение да я заплати. 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Общината няма зор за оградения двор на площада

  1. имат зор кмете. Ако беше тоя катун в дворя на империала щеше друго да пееш.Аман от безстопанственост. На централни места стоят разкрачени сгради, недовършени и незаконни проекти…. Докога?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.