БългарияНовини

Вятърът отнесе част от покрива на МС

Бурният южен вятър отнесе част от покрива на Министерския съвет, докато в сградата тече представянето на отчета за свършеното от служебното правителство на Гълъб Донев, съобщава OFFNews.

Вятърът е откачил част от ламаринената фасада на сградата. Екип на пожарната е пристигнал по спешност и веднага е започнал ремонт.

Силният вятър е разрушил и част от тавана на един от пероните на жп гарата в София.

Заради повреда в контактната мрежа на Централна гара – София влаковете в посока гара Подуене се движат със закъснение, съобщи Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за БТА. В 13:14 часа е подадено напрежение на гарата, но минути след това отново е прекъснало. Работи се по отстраняването на проблема. Не е ясно каква точно е причината за възникналата повреда, но най-вероятно е заради силния вятър, посочиха от НКЖИ.

Най-сериозни са пораженията от ураганния вятър във Враца. Днес в града беше обявено бедствено положение. Поривите на вятъра достигат 140 км/ч.

След вчерашния ден, в който вятърът нанесе сериозни щети и беше обявено частично бедствено положение, ден днес децата не са на училище заради щетите по електропреносната мрежа, а армия помага в разчистването на града. И днес НИМХ обяви там червен код за много опасно време. Такъв е в сила и за Монтана, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В „червените“ общини и области вятърът е ураганен, тоест със скорост над 100 км/ч (30 m/s и по-силен).

Във Враца падна светофар. Тази сутрин все още имаше села без ток. Десетки бяха летящите ламарини и изпочупените стъклени витрини на заведения. Около 30 военни се включиха, за да помогнат за преодоляване на щетите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина