БългарияЖивотЗабавлениеНовини

Вижте рейсовете легенди на едно отминало време

Посрещаме Джулай морнинг на стадиона в Брестовица със събор на ретро автобуси

Българският Чавдар М81 е голямата изненада на Втория събор, организиран от Сдружение „Ретро автобуси“, село Брестовица, област Пловдив, тази събота, 1-ви юли. Съборът ще започне в 8.00 ч. на футболния стадион на селото.

Инициативата стартира преди четири години и намира широк отзвук сред почитателите на автокласики от цялата страна. Успехът мотивира създателите да продължат да издирват и реновират стари возила, възвръщайки някогашния им бляскав вид. В тазгодишното второ издание на събора ще бъдат показани десет автобуса, част от родната история на автобусния транспорт.

Ценителите ще видят напълно възстановен Чавдар М81 – първият модел, който започва да се произвежда у нас. Сред атрактивните експонати са унгарският Икарус, чешкият Шкода, българският Родина – рейсовете на едно отминало време.

За някои от ветераните, представени на събора, активният живот продължава и днес. Въпреки достолепната си автовъзраст, те участват в международни и наши кинопродукции и телевизионни предавания.

Тази събота малки и големи ще имат възможност да се завъртят в машината на времето и да се докоснат до автобусните класики, реставрирани с много любов от ентусиастите с гориво в кръвта.

Организаторите обещават празник на сетивата, а за доброто настроение на гостите е подготвена богата програма с модерна българска музика и традиционни народни танци. От Сдружение „Ретро автобуси“ вярват, че един по-различен Джулай морнинг може да остави незабравим спомен и от стадиона на село Брестовица.

Събитие: Втори събор на ретро автобуси

01.07.2023 г., с. Брестовица, област Пловдив

Организатор: Сдружение „Ретро автобуси“, с. Брестовица

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина