БългарияНовиниПод небето

Поход-поклонение в Община „Родопи“ за Трети март

С тържествени церемонии всички населени места в община „Родопи“ ще отбележат 146 години от Освобождението и Националния празник на България.

Кулминацията на събитията ще бъде в село Брестник. Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов кани гражданите на проявите, посветени на Трети март.

Тържественият ритуал започва в 17:30 часа пред Руските паметници в селото. В знак на почит и признателност към отдалите живота си за свободата на България и населените места от община „Родопи“ ще бъдат поднесени венци цветя. Програмата включва рецитал на учениците от ОУ „Васил Левски“ и децата от ДГ „Надежда“.

От 18:30 часа в залата на НЧ „Саморазвитие“ ще се състои празничен концерт с участието на формация „Гергьовден“ и самодейния състав на читалището.

Тържественото честване на Националния празник Трети март в Брестник ще завърши с празнична заря от 20:00 часа.

Паметта на загиналите за Освобождението ще бъде почетена от 10:00 часа с едноминутно мълчание пред мемориала на руските войници в местността „Каламица”, край село Цалапица – лобното място, където се е състояла една от най-големите освободителни битки.

От 11:00 часа за поредна година, по повод Националния празник на България, в Цалапица организират флашмоб под надслов „Пробуждане с хоро”.

В Марково тържествата започват в 11:00 часа с рецитал на децата от НЧ „Алеко Константинов-1907“ и полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните.

С камбанен звън в Дедово ще възвестят Освобождението, а в Извор ще почетат делото с поход-поклонение.

С гражданско поклонение Националният празник ще бъде честван в Белащица, Браниполе, Златитрап, Крумово, Първенец, Устина и Ситово.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Ходжите в тези райони питали ли сте ги? Разрешиха ли? Или вие така на своя глава ,без да следвате евродерективите и добрите ЕС практики?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина