БългарияИзбориНовини

ГЕРБ ще предложи експертно правителство, за да стабилизира България

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това обяви в профила си във „Фейсбук“ лидерът на партията Бойко Борисов. Той написа, че е говорил по темата с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в рамките на срещата на ЕНП в Атина.

„ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост„, допълва Борисов.

Партийният лидер уточнява, че е заявил още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна.

Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани„, заключава той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина