БизнесБългарияИзбориМненияНовини

Акциите на Варна в Панаира трябва да бъдат собственост на държавата

Снимка: Министерство на икономиката

Как акциите на Варна в Международен панаир- Пловдив да бъдат върнати на държавата, обсъдиха днес министърът на икономиката Богдан Богданов, кметът на Варна Благомир Коцев и председателя на Общинския съвет в морската столица Христо Димитров. Варненските управленци са на мнение, че акциите трябва да са собственост на държавата и следва да й бъдат върнати.

„По отношение акциите на Пловдивски панаир водим дела. Акциите са и трябва да бъдат собственост на държавата. Трябва да запазим този ключов за държавата ни актив. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

„В момента ние не очакваме от Община Варна и от Областна администрация крайно решение, защото имаме съдебен процес, но за нас е важна и моралната декларация, която би могла да бъде направена, как Варна си представя развитието на този ключов актив и връщането на акциите“, каза Богданов.

По думите му акциите на Пловдивския панаир са предоставени безвъзмездно на Община Варна, така че изобщо не се коментира плащане от страна на държавата. Министърът на икономиката допълни, че както са предоставени акциите, така трябва да бъдат върнати.

„Акциите на Община Варна от Пловдивски панаир трябва да се върнат на държавата. Това потвърди от своя страна и кметът на морския град Благомир Коцев. „Пловдивският панаир трябва да бъде запазен като национално богатство и да се развива. Попадайки в частни ръце и ставайки съучастник в една скрита приватизация не е нещо, в което Варна иска да участва“, изтъкна той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина