БългарияНовини

4-годишното дете с изгаряния е в критично състояние

Бащата отрече обвиненията, че е виновен за инцидента

Операция предстои на 4-годишното момченце, прието в „Пирогов“ с тежки изгаряния, съобщи бащата на детето. След инцидента, при който детето се запали, то беше транспортирано от Благоевград по спешност. Според директора на болницата Валентин Димитров състоянието на детето е критично.

Първоначалната информация по случая предполагаше домашно насилие, а след това битов инцидент по време на игра между деца.

„Бях вкъщи и готвех, а детето играеше навън с братчето си. Изведнъж видях, че се е запалил. Комшиите тичаха да помагат. Другото дете каза, че са си играли с пластмаса и са паднали върху огън. Съпругът ми беше на работа, а синът ми плачеше за баща си, който дойде в Спешното отделение от работа”, разказа майката на детето Мирела.

Според жената съпругът ѝ няма никаква вина за инцидента.

„Детето много обича баща си и го търси винаги. Не използваме бензин. Вкъщи няма такива неща. Когато видях, че детето гори, веднага на помощ се притекоха роднини и съседи”, разказва тя.

Бащата каза, че вероятно децата са си играли с пластмасови бутилки, които са запалили. По негови думи следователите не са открили никакъв бензин. Той отрече обвиненията, че е виновен за инцидента. Семейството има пет деца, всички са момчета.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина