БизнесГрадътМненияНовини

Райънер поиска 50 000 евро годишно за нова линия до летище Пловдив

Райънер поиска 50 евро годишно от Управителният съвет на Фонда за развитие на летище Пловдив, за да поддържа нов маршрут до Пловдив. Идеята е новата сезонна линия от Обединеното кралство до Пловдив да се изпълнява от зимата на 2024/2025 с един полет на седмица, става ясно от писмо на авиокомпанията до кметовете на общините Пловдив, Родопи и Чепеларе, които са в УС на Фонда за развитие на летище Пловдив. То е подписано от изпълнителния директор на Райънер Браян Мишел.

Нискотарифният авиопревозвач предлага да бъде сключено ново четиригодишно маркетингово споразумение с пловдивския аеропорт за откриването на нов маршрут до Пловдив или допълнителен анекс към вече съществуващо маркетингово споразумение. Целта е активно да се популяризира новият маршрут до Пловдив. 

От 16 декември тази година тръгва нова авиолиния от Манчестър до Пловдив, припомнят от авиокомпанията. От там добавят, че за да бъде увеличен капацитетът по маршрута от Обединеното кралство до Пловдив, е необходимо да се увеличава финансирането пропорционално.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина