ФОТОРАЗХОДКА на Бунарджика

Забравеният град

От какво има нужда Хълма на Освободителите?

Редовно чистене, осветление, полицейско присъствие, възстановяване на тоалетните и акведуктите, това е всичко, от което се нуждае хълма

И съвестни посетители, които да го пазят

В навечерието на представянето на предстоящите планове на район „Централен“ – Община Пловдив за възстановяване и облагородяване на хълм Бунарджика екипът ни направи оглед на състоянието на любимото тепе.

Славата на място за любовни срещи на мъжкия пол е основателна. Близо до предишното пребиване на паметника на Апостола на свободата (каква ирония) започва маршрутът за интимна консумация. Пътечката в гората е осеяна с използвани презервативи, опаковките им, тубички вазелин и дори ръкавици за еднократна употреба.

Паднали дървета, сухи клони и бодливи храсти препречват пътя на любителите на екстремните маршрути.

Счупени лампи и графити на екстремно достъпни места допълват картината на вандалските посещения.

Нависоко вече се срещат използвани спринцовки, изпити кенчета и множество фасове.

Фоторазходката показва, че Хълмът на Освободителите всъщност има нужда от повече полицейщина.  Освен това му трябва редовно чистене, осветление, денонощна охрана, възстановяване на тоалетните (минирано е навсякъде)и съвестни посетители, които да го пазят.

Напомняме, че кметът на район „Централен“ Георги Стаменов кани всички жители и гости на гр. Пловдив на публично обсъждане на плановете. Събитието ще се състои на 08.08.2018г. /сряда/ от 18.00ч., в зоната на парк Бунарджика пред акведуктите (на площадката над централната алея, на гърба на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев").

Още снимки вижте в Капана.бг

Споделете ни във:

1 thought on “ФОТОРАЗХОДКА на Бунарджика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.