АртГрадътИзпод тепетоКултураНовини

Коледна изложба“ на творческо обединение „Collegium pro arte+“

Изложбата на преподавателите от НХГ „Цанко Лавренов“ ще бъде открита на 8 декември 2022 г. от 18:00 ч. в галерия „Артистика“, ул. „Авксентий Велешки“ 9, Пловдив

В експозицията ще бъдат показани живописни, графични и дигитални произведения в различни стилове и жанрове, създадени от учителите: Ангел Китипов, Антония Фингарова, Атанас Камешев, Ваня Годжелова, Зина Жекова, Диана Папазова, Димитър Келбечев, Илиана Манукова, Кети Георгиева, Кристина Кутлова, Михаил Маламски, Панайот Панайотов, Петър Чучулигов, Петя Анастасова, Пламен Велчев, Полина Станчева, Христо Жеков и Светлозар Чавдаров.

Куратор на събитието е известният художник Костадин Отонов, който е дългогодишен преподавател по „Рекламна графика“ в Художествената гимназия, а на негово име е кръстен националния ученически конкурс „Плакат – Костадин Отонов“, организиран от училището.

Учителите по специални предмети в НХГ „Цанко Лавренов“ са автори с богати и разнообразни творчески биографии. Те организират и участват в културни събития, пленери и общи изложби в галерии в Пловдив, страната и в чужбина, обединени в художествената група „Collegium pro arte+“. Учителите популяризират част от съвременното визуално изкуство сред пловдивската публика и съдействат за неговото развитие сред талантливите ученици, които се обучават в гимназията.

Автор на рекламните материали за събитието е Петър Чучулигов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина