АртГрадътИзпод тепетоНовини

Галерия Възраждане кани пловдивчани на Коледна изложба

На 07.12.2022 г., сряда, от 18:00 ч. галерия Възраждане кани пловдивчани и гостите на града на Коледна изложба живопис „В търсене на Равноденствие“ на Галя Чунтова. Творбите ще може да се разгледат на живо в салона на галерията, а също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите четири седмици – до 05.01.2023 г.

С предстоящата си изложба авторката представя поредната серия живописни кадри от необикновения си творчески филм. Като художник, Галя Чунтова е толкова многолика и разностранна, че е почти невъзможно да бъде категоризирана. Тя преплита фигуратив със сюрреалистични теми и попарт образност, за да създаде интригуващи и запомнящи се творби. Цветовата й палитра е ярка и колоритна, напомняща на латиноамериканските художници.

Картините на Галя са съвременни визуални приказки, но тя не е конвенционалният разказвач. Рисува преживени, измислени или сънувани истории, които противоречат на логиката, но носят емоционалния и смислов заряд на радостта и обичта. Художничката сътворява пъстър ирационален свят, неизменна част от който са крехките хартиени лодки. Скритите послания са там, за да ги разкрие всеки сам.


Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина