АртКултураНовини

Читалня в парка за децата на Цалапица

За радост на малки и големи любители на книгите в пловдивското село Цалапица отвори читалня на открито. Старо дърво в парк „Спартак“ приюти къщичка за книги, а пространството е максимално усвоено за обособяване на кът за четене. 

Инициативата е на кмета на селото Ивайло Данаилов, след спечелен проект, финансиран по ПУДООС. Доставени и монтирани са паркови съоръжения в новоизградения парк.

„Целта е децата да бъдат стимулирани да четат повече и да прекарват свободното си време в приятни за тях дейности“, коментира кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

Първите читатели бяха учениците от 4-ти клас на училище „Паисий Хилендарски“, за които срещата с книгите се превърна във вълнуващо преживяване.

Те зарадваха присъстващите, като четоха откъси от любими приказки, след което децата оставиха своите книжки в кутията, като подарък и с пожелание да се превърнат във верен приятел на други техни приятели и връстници.

Междувременно служителите към кметството подготвят една от стените на изоставената сграда  на бившето „Топливо“, която ще бъде изрисувана с патриотични мотиви.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина