Звездно откриване на есенното издание на XI МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” (ВИДЕО)

Актуално Култура Новини

Виртуозната перкусионистка Виви Василева, сестра на знаменития цигулар Васко Василев, открива есенното издание на XI МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” на 18 септември заедно с бразилския китарист Лукас Кампара Джиниз.

Всъщност този концерт е едно отложено удоволствие, тъй като двамата млади таланти трябваше да открият пролетното издание на фестивала през месец май, но пандемията от новия коронавирус потопи музикалните сцени в тишина още през март. Артистичният директор на Дни на музиката сътвори чудеса от храброст и пролетното издание се състоя. Това бе и първият фестивал в града на тепетата, след като Националния оперативен щаб разрешението провеждането на културни мероприятия. Така Мила Павлова записа в историята на Пловдив първия концерт с маски.

Исторически първи концерт с маски в Пловдив

Днес, четири месеца по-късно младото екзотично дуо – Виви Василева и Лукас Кампара Джинис, съчетаващо вибрафон и други ударни инструменти с класическа китара, ще поднесе своята увлекателна програма с концерта “Пеещ ритъм” от 18,30 часа в Балабановата къща.

Още по темата вижте в КАПАНА

С цялата програма в Есенното издание на Международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” 2020 може да се запознаете тук.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.