Цветанов избра Пловдив, за да представи политическия си проект

Актуално Новини Политика

„Не знам дали Пловдив има най-добрия кмет, дали заслужава такъв кмет“

Той призова Здравко Димитров и управляващите: „Не го правете! Страхът не може да гарантира успех и политически дивиденти“

Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов избра града на тепетата, за да обяви старта на новия политически проект „Републиканци за България“. Той го определи като обединяващ за център-дясното политическо пространство и идеите на Евроатлантизма, енергийната независимост на страната и връщане на ценностите на парламентаризма, и на духовността в българското общество.

„Всички, които припознават идеите и целите, които си поставяме в политическия проект са добре дошли! Хората, които са разочаровани и техните ценности са били подменени от партиите, към които са принадлежали – също.“

Предстои на 20 септември инициативният комитет, който по думите му наброява около 120 души, да се съберат за учредителната декларация, а на 27-ми т.м. в София ще бъде учредена и самата политическа партия със същото име, ще се приеме уставът ѝ и ще се избере ръководството.

Тази сутрин в Пловдив Цветанов се е срещнал с 40 души, представители на структурите на СДС в града и областта, които вчера обявиха, че се присъединяват към него. По думите му, бъдещата политическа партия вече има покритие около 70 на 100 от изградени структури в региона и страната.

На журналистически въпрос „колко от членовете на ГЕРБ в Пловдив ще се влеят в „Републиканци за България“ и водил ли е разговори с бившия кмет Иван Тотев“, той отговори, че всеки е свободен да се присъедини, ако припознава ценностите, изброени по-горе.

Цветанов отрече да е говорил за проекта си с местния лидер на ГЕРБ: “Не съм търсил Иван Тотев, нито той – мен. В инициативния комитет от общи 120 души, едва 4-7 % са бивши членове на ГЕРБ“.

Той отправи апел към управляващите.

„Не знам дали в момента в Пловдив имате най-добрия кмет и дали в Пловдив действително заслужават да имат такъв кмет?

Искам да призова и да помоля, както кмета на Пловдив, така и тези, които имат някакви управленски лостове за въздействие върху хората – не го правете! Страхът не може да ти гарантира успех в управлението, страхът не ти дава политически дивидент. Той само връща хората към времена, които бяха в миналото!“

Попитайте Здравко Димитров,“ бе отговорът на въпроса дали не намеква, че има натиск върху разочаровани гербаджии и общински служители.

„Притискат се хора, които искат да дойдат при нас и в Пловдив вече имаме такава констатация. Попитайте Здравко Димитров кой ги притиска тези хора!“

Цветан Цветанов отрече да е водил разговори и с бившия заместник-кмет по строителство  Димитър Кацарски.

За най-големи опоненти на новата партия Цветанов определи БСП и ДПС, а за най-близка по разбирания организация той посочи „Демократична България“ на  Христо Иванов.

„Нямам никаква договорка с ГЕРБ и нямам никаква зависимост“ – категоричен бе Цветанов.

След учредяването си „Републиканци за България“ започва да се готви за парламентарните избори догодина.

„Целта ни е да станем парламентарно представена партия, чието заобикаляне е непреодолимо.”

Според него единственият изход от сегашната политическа криза в страната са предсрочните парламентарни избори.

На пресконференцията в БТА днес до Цветан Цветанов застанаха: Иван Тодоров – дългогодишен представител на българската диаспора в Чикаго (за него Цветанов обяви, че предоставя наследствена къщо в Пловдив за офис на партията); Теодор Шойлеков – бивш председател на Об С – Карлово; Георги Пилев (СДС); Константин Иванов – собственик на книжарница в Пловдив; Драгомир Георгиев – председател на Общински съвет – Асеновград и Никола Хаджийски от СДС.

Очаквайте интервю с Цветан Цветанов по темата

Споделете ни във:

6 коментара за “Цветанов избра Пловдив, за да представи политическия си проект

 1. Един път и аз да съм съгласен с майстора на изящното слово Цецо – “Дали в Пловдив заслужават да имат такъв кмет…”

  1. Единствената точка, по която сме солидарна с сърцеведа ЦвеЦве е наистина
   “Дали в Пловдив заслужават да имат такъв кмет…”
   Не стига, че целият РежимБоБоТРИ е ПОСЛУШНИК, но и
   БаскетБОЛНИЯТ мозъклия КлЕТ е ПОСЛУШНИК, а и
   Гладният “Архитект” плужек е ПОСЛУШНИК на откачения
   АЯТОЛЛАХ със злия поглед, ролекс, лимузини, архонтеси и БИЯЧИ
   МУТРО’ПОЛИТ’ика.
   МУТРИТЕ – ВЪН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.