АктуалноГласовеНовини

Зимна обстановка в Пловдив

Шест разпръсквача  на ОП „Чистота” са обработили с противообледенителни материали мостовете, надлезите, входно-изходните пътни артерии и основните улици в града, съобщи директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев.

Машините и служителите на предприятието са започнали работа от около 2 часа тази нощ.

От 6 часа сутринта дежурни екипи обработват ръчно автобусните спирки, тротоари, подлези и пешеходни пространства.

Припомняме, че според метеорологичните прогнози през деня в Пловдив ще превалява слаб сняг, а температурите ще останат малко над нула градуса. – Времето в Пловдив: Силните снеговалежи ще ни подминат.

На всеки два часа мостовете и надлезите се проверяват за заледявания.   

Lременно е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 12 т в двете посоки по автомагистрала „Хемус“ в участъка Жерково – Ботевград за снегопочистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. В посока София камионите се спират при местността Пика и пътен възел „Ботевград“, в посока Варна се спират в началото на автомагистралата след околовръстния път на София.

Временно е ограничено движението през Ришки проход поради аварирал товарен автомобил. Леките автомобили се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място.

Временно е ограничено и движението на МПС над 12 т по път I-1 /Е79/ Дунавци – Ружинци в посока Видин – Монтана поради обилен снеговалеж и снегонавявания. Обходен маршрут: по път II-11 Дунавци – Арчар – Добри дол, по път III-112 Добри дол – Дреновец и по път III-114 Дреновец – Ружинци. Движението се регулира от пътни знаци и сигналисти.

Въведено е ограничение за движение с вериги за всички МПС по път III-5006 Габрово – Узана поради обилен снеговалеж и снегонавявания.

Снимка: Aleksander Marinov

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина