АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

По паркирането ще ги познаете

Приближените до Зико спират като кметове джипове и лимузини в пешеходната зона до общината, докато администрацията въведе допълнителни ограничение за автомобили за правоимащите в зоната на РТЦ

Колите на партньорите на Здравко Димитров в управлението Владимир Кисьов и Константин Георгиев ежедневно са на забранено за спиране място до кметството

Община Пловдив въведе поредни ограничение за правоимащите да паркират в зоната на Радиотелевизионния център. От администрацията решиха, че трябва да забранят спирането на автомобили по ул. „Май”, като с това задълбочиха проблема с паркирането в района, особено за хората, които живеят на въпросната улица. С поставените вчера знаци ще бъдат отрязани поредни близо 20 паркоместа.

В същото време половината от „Май” седи разкопана близо година и половина- все още местната власт не е предприела никакви действия по възстановяване на настилката и тротоарите по 70-метров участък, разоран миналото лято за полагане на ВиК комуникации.

Жители и работещи в района на РТЦ, част от близо 600-те с талони за право на паркиране в зоната, подготвят колективна жалба, която ще внесат скоро в общината. Те се гневят, че вместо да се върви в посока решаване на казуса със спирането на автомобили там, от кметството правят всичко по-силите си да създават допълнителни главоболия на хората. Още повече, че през деня повечето от местата за паркиране са заети от общински служители.

Автомобилите на Кисьов и Георгиев днес

Ядосват се и за за това, че на фона на напрежението, местните властимащи демонстрират двоен аршин. Приближените на Здравко Димитров започнаха да спират джиповете и лимузините си най- безцеремонно, на самата пешеходна зона, до самото кметство. Особено двама от тях, чийто автомобили могат да бъдат забелязани почти ежедневно там- партньорите в управлението на Зико Владимир Кисьов и Константин Георгиев.

Гледка от вчера

 

Съветниците от ВМРО и Кауза Пловдив спират по кметски, тъй като почти всеки ден бистрят бъдещето на града с градоначалника в кабинета му.  В случая трябва да се отбележи, че двамата дори не са служители на общината и имат същите права, като всеки притежател на пропуск  за паркиране в зоната на РТЦ. Трябва да се отбележи още, че на мястото, на което втори ден поред ги снимаме, спирането би трябвало да е абсолютно забранено, тъй като е в пешеходна зона. Изрична забрана едно време въведе и Иван Тотев- там можеха да спират само автомобили със специален режим. Явно днес такъв имат колите на партньорите и приятелите на Зико.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

14 коментари

 1. Много скоро като ни възседне новият президент

  г-н акад. проф. д-р ГЕРБджиков, член-кор. на БАНда
  ша настъпи ред, хармония и благоденствие.

  (Може даже да отмени оскъпяващия за семейния бюджет тенекиен хастар за ковчег от Ковид-19)

 2. Ама че нали Кисьов командва Зико-чорапа! Той му е началник, командва и кадрува в общината и ще спира където си реши естествено! Не отлив от ГЕРБ- срив е направо с тая сган!

 3. Ами те приближените на Тотев са сериозно заети с КОНПИ и прокуратурата. Скоро и Маминия ще го грабнат и кой ще плаща на продажните сайтове, не ми се мисли

 4. Здравко Димитров не е кмет от ГЕРБ ,това е ясно на всички. В общината кадрува и командва Владимир Кисьов.Той е силния на деня.Само един заместник кмет от ГЕРБ има в общината и един директор на общинско предприятие.
  И всеки прави каквото си реши. Прав е Тотев като казва че управлението на Община Пловдив влияе негативно на резултата на ГЕРБ под тепетата. Това не е управление на ГЕРБ а на Владко Кисьов и група приближени около кмета бизнесмени.

  1. Не те знам за какъв си го мислил баскетБОЛНИЯТ мозъклия послушник на мутрополита, ала щом подреди десетина (от по-некадърните, да не го засенчват) ЗАМ-ове (от които един даже хем за сергиджийство, хем за археология, хем за . . . „култура“ =с потресающи резултати!) стана ясно, че е изпълнил и преизпълнил основната си задача = да застане в рамка под стъкло на ламперията СелСъветска наред с другите благодетели на Града като др. Иван Панев, др. Христо Мишев, инж. ИМПЕРИАЛист ТОТЕВ.

   Пък ти – завиждай колкото щеш!

 5. Отдавна населението не им слуша РадиоТочките, нито им гледа ТВто.

  Особено пък . . . АНТЕНИ, в 2021? В епохата на Кабел и ИнтерНет? Да сте виждали ТВ антена над някой покрив?

  Всичко това да се разтреби от центъра на Града, и бая държавни заплати да се спестят!

  Или ако не (щото не е полит-коректно), то никакъв специален РЕЖИМ около РТЦ не е нужен – така както не ходим на пръсти да „пазим тишина“ пред други студиа (Радецки до Руски)

  1. Освен училището -богато композирано, с жилище за байчото, със салон и двор, също така и елегатнтата в стил „баухаус“ сграда на Гражданския КЛУБ следва да се възстанови за същинската й функция плюс камерни концерти горе

 6. Да се задели, очертае, означи и охранява от бияч… пардон, от Биятели 24/7 специялно паркоместо за Синята Лампа на пловдивския АЯТОЛЛАХ със злия поглед и ролекса

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина