По паркирането ще ги познаете

Актуално Власт Градът Избори 2021 Новини Под ножа

Приближените до Зико спират като кметове джипове и лимузини в пешеходната зона до общината, докато администрацията въведе допълнителни ограничение за автомобили за правоимащите в зоната на РТЦ

Колите на партньорите на Здравко Димитров в управлението Владимир Кисьов и Константин Георгиев ежедневно са на забранено за спиране място до кметството

Община Пловдив въведе поредни ограничение за правоимащите да паркират в зоната на Радиотелевизионния център. От администрацията решиха, че трябва да забранят спирането на автомобили по ул. „Май”, като с това задълбочиха проблема с паркирането в района, особено за хората, които живеят на въпросната улица. С поставените вчера знаци ще бъдат отрязани поредни близо 20 паркоместа.

В същото време половината от „Май” седи разкопана близо година и половина- все още местната власт не е предприела никакви действия по възстановяване на настилката и тротоарите по 70-метров участък, разоран миналото лято за полагане на ВиК комуникации.

Жители и работещи в района на РТЦ, част от близо 600-те с талони за право на паркиране в зоната, подготвят колективна жалба, която ще внесат скоро в общината. Те се гневят, че вместо да се върви в посока решаване на казуса със спирането на автомобили там, от кметството правят всичко по-силите си да създават допълнителни главоболия на хората. Още повече, че през деня повечето от местата за паркиране са заети от общински служители.

Автомобилите на Кисьов и Георгиев днес

Ядосват се и за за това, че на фона на напрежението, местните властимащи демонстрират двоен аршин. Приближените на Здравко Димитров започнаха да спират джиповете и лимузините си най- безцеремонно, на самата пешеходна зона, до самото кметство. Особено двама от тях, чийто автомобили могат да бъдат забелязани почти ежедневно там- партньорите в управлението на Зико Владимир Кисьов и Константин Георгиев.

Гледка от вчера

 

Съветниците от ВМРО и Кауза Пловдив спират по кметски, тъй като почти всеки ден бистрят бъдещето на града с градоначалника в кабинета му.  В случая трябва да се отбележи, че двамата дори не са служители на общината и имат същите права, като всеки притежател на пропуск  за паркиране в зоната на РТЦ. Трябва да се отбележи още, че на мястото, на което втори ден поред ги снимаме, спирането би трябвало да е абсолютно забранено, тъй като е в пешеходна зона. Изрична забрана едно време въведе и Иван Тотев- там можеха да спират само автомобили със специален режим. Явно днес такъв имат колите на партньорите и приятелите на Зико.

Споделете ни във:

14 thoughts on “По паркирането ще ги познаете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.