АктуалноГласовеГрадътКварталиНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Жители на Смирненски излизат на протест

Мирен протест ще се проведе днес на бул. “Пещерско шосе”, пред УМБАЛ “Пълмед”. Документи за провеждането му са входирани в общината в деня, в който Кметът на Западен показа за втори път унищожаване на дърво в общинския парцел, даден на частен инвеститор за паркинг.

Недоволните жители на Смирненски се събират пред сградата на ХЕИ в 17:45 ч. на 19.06.2024 г. (сряда), а протестът е обявен от 18:00 ч. до 20:00 ч. на спорния парцел, срещу чието отдаване също имаше протести миналата година – След 3 опита: 7 дка зеленина пред „Пълмед“ стават паркинг.

Хората са недоволни от строежа на паркинг върху зелена зона на Пещерско шосе. Те се обявяват: „Не срещу частния инвеститор, а срещу беззаконието, корупцията и удовлетворяването на частните интереси пред обществените“ и призовават за подкрепа.

Пловдивчаните смятат, че проектът е в ущърб на живущите в район Западен.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина