АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Здравко Димитров: Проспани са 7-8 години, можеше вече да е направен бетонния мост

Самото съоръжение, което попада в сервитута на НКЖИ, ще го изградят те, а развръзките и подходите бетонния мост са от Община Пловдив, коментира кметът

Кметът Здравко Димитров остана доволен от решението на местния парламент от днес отговорността за реализацията и финансирането на ново съоръжение на мястото на бетонния мост да бъде споделена между двете страни в проекта- НКЖИ и Община Пловдив.

„ След месец решихме да направим ново споразумение, касаещо количествено- стойностната сметка и отговорностите на двете страни. Когато един проект се прави от две институции, нормално е да бъде споделена отговорността. Имаме уверението, че самото съоръжение, което попада в сервитута на НКЖИ, ще го изградят те, а развръзките и подходите бетонния мост са от Община Пловдив.

„ Макар че някои се въздържаха, точката мина. Защитаваме интереса на пловдивчани, на общината. За съжаление са проспани 7-8 години. Можеше вече да бъде направен дори бетонния мост. Но това са дадености, с които сме длъжни да се съобразим”, допълни градоначалникът.

Добави още, че идеите за поемане на трафика са да бъде направена улица „Кукуш” и по най-бързия начин да бъде завършена връзката „Модър-Царевец”.

„ Относно финансирането- имайте малко търпения и ще се случат хубави неща за Пловдив. Аз съм оптимист, за разлика от някои от общинските съветници”, каза още Зико.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. ПРОСПАНИ от баскетБОЛНИЯ мозъклия са колко месеци за КОНКУРС ЗА СТАРИЯ ПЛОВДИВ – така че хитричко да попадне в ново-възникналия МОРАТОРИУМ НА ВЛАСТОВИ НАЗНАЧЕНИЯ?
    А?
    Засаждал цветенца из …БОЙКОВО милият!
    Щял бил да строи …РАЗВРЪЗКИТЕ – абе, сульо, тъкмо там е мъчнотията!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина