Здравко Димитров: Пробив под Водната палата ще има

Актуално Власт Гласове Градът Избори 2021 Новини

Проектът за пробив под Водната палата няма да бъде спиран, тъй като това е невъзможно, заяви днес след въпрос на Под тепето кметът Здравко Димитров. Той откри тази сутрин новопостроените многофункционална спортна зала и плувен басейн в ОУ „Любен Каравелов“.

Припомняме, че на партийна среща на ГЕРБ в събота в Хисаря лидерът на партията Бойко Борисов настоя пред градоначалника 10-те милиона, определени за кръстовище под кръговото на Водната палата, да бъдат пренасочени за завършването на стадион „Христо Ботев“.

Димитров заяви днес, че това няма как да стане защото договорът с Фонда на фондовете не го позволява.

„ИСА -2000” спечели поръчката за изграждането на пробив под Водната палата

Попитан какво ще се случи с проекта за пробива и бил ли е изненадан от препоръката на Борисов, градоначалникът коментира:

Изненадан не е точната дума. По-точно неприятно изненадан. Защото това е проект важен за града, по който се игра търг, Фондът на фондовете отпусна средства, имало е обществено обсъждане и няма как да бъде заменен с нещо. Нямаме право да го заменим. Все едно на вас банката да ви отпусне кредит за апартамент, а вие да си купите кола.“

Трябва да се подписва договора, категоричен е Димитров.

Така излиза, че кметът няма възможност да се съобрази с повелята на лидера си и бивш премиер Бойко Борисов.

Припомняме, че на брифинг на народните представители от партията в понеделник бившият кмет Иван Тотев заяви, че ГЕРБ не може да допусне през 2023 г. градът да е разкопан.  

Здравко Димитров допълни, че е за завършването на двата стадиона – Христо Ботев и Локомотив, са нужни допълнителни общо 20 млн. лв., по десет за всяко от съоръженията. За отпускането им той ще води разговори с държавата.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Здравко Димитров: Пробив под Водната палата ще има

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.