Кметът: Ще стъпим върху стария проект за пробив под Водната палата и ще направим малко промени

Актуално Гласове Градът Изпод тепето Новини

Членовете на Обществения съвет за контрол и прозрачност на процедурите и разходването на средства по проектите със средства от 40-милионния заем ще бъдат информирани относно първата обществена поръчка с пари от кредита- пробивът под Водната палата. Това съобщи днес кметът Здравко Димитров след въпрос на Под тепето. Припомняме, че вчера бе обявена процедурата реализирането на подлез под моста на панаира, но до този момент нито един от членовете на избрания от местния парламент Обществен съвет не е бил уведомен за действията на администрацията.

„Председателят на Общински съвет ще уведоми членовете на съвета, информацията за процедурата е предоставена на ОбС. Въпрос на време е членовете на съвета да бъдат уведомени и събрани”, обясни Зико.

Кметът заяви, че за пробива под Водната палата ще има ново проектиране. „Ще надградим стария проект, тъй като вече има нови коти. Ще стъпим върху стария и ще направим малко промени”, добави Димитров.

Общата дължина на пробива е 540 метра, а дължината на подлеза под моста на панаира е 49 метра. Предвиждат се две платна по две ленти, с локали  и развръзки към булеварда.

„Използваме като платформа стария проект, тъй като нормативите за локалните платна са променени. В стария проект са три метра, а минималното сега е 4,50 м. Говорим за едно съвременно кръстовище, което да удовлетвори всички възможни пътни ситуации- да има развръзки във всички посоки. И от „Марица-Юг”, и от „Цар Борис””, каза по темата Пламен Райчев.

Здравко Димитров обяви, че следващите проекти със средства от заема, за които общината подготвя процедури, са ул. „Царевец”, ул. „Хаджи Димитър”, поръчката за „Чистота” и „Паркове и градини”.

„Отчуждаванията по „Царевец” са приключили. Оценките са вдигнати с по 4-5 хиляди лева. Имаше три обжалвания, само аз не обжалвах”, коментира кметът. Той има имоти, които попадат в обхвата на проекта за разширение на улицата. То ще отхапе част от паркинга пред сградата на градоначалника.

Споделете ни във:

1 коментар за “Кметът: Ще стъпим върху стария проект за пробив под Водната палата и ще направим малко промени

  1. Първо трябва да се премахне кръговото, което се вижда на визуализациите, защото то спъва движението по Цар Борис Трети. Заедно с безумния светещ фонтан на Тотев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.