Завършват стадион „Христо Ботев“ с парите за пробив под Водната палата по препоръка на Бойко Борисов

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Община Пловдив ще пренасочи 10-те милиона за пробива под Водната палата, част от 40-милионния дългосрочен общински заем, към стадионите на Ботев и Локомотив. Това стана ясно на днешната среща на лидера на партията Бойко Борисов с ръководството на ГЕРБ от Пловдив и областта в Хисаря.

„ Взехме решение стадионите на Локомотив и Ботев да бъдат завършени . Имаме седем детски градини, които имат избран изпълнител, но не искат да започнат да строят. Въпреки трудностите, поемаме ангажимент двата стадиона да бъдат завършени цялостно. Десет милиона са необходими за цялостното довършване на стадион Ботев. Ще ги намерим, трудно е, но ще се справим. Със средства от бюджета”, заяви Здравко Димитров.

Изпълнителят на стадион „Христо Ботев” Илиян Филипов заяви, че проектът е на етап завършване на груб строеж. „В момента трябва да изградим металната конструкция и вече се работи по това. За да има пълна покривна козирка стадиона са необходими около десет милиона допълнително”, добави той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов препоръча на кмета и на общинските съветници от партията да свикат извънредна сесия и предвидените за пробив под Водната палата средства да бъдат пренасочени за завършването на стадион „Христо Ботев”.

„За Пловдив има 0 лева за спортни разходи в държавния бюджет. Както и за култура, така и за Околовръстното на Пловдив. Не можем да оставим да се руши това, което е направено в момента”, заяви Борисов. И посъветва Здравко Димитров да не пипа предвидените 10 милиона лева за модернизиране на „Чистота”, тъй като чистият въздух е много важен.

„ Но може би проектът за Водната палата можеш да го спреш, преценете си вие и пренасочете десет милиона към Ботев Пловдив и стадионът да бъде завършен с козирка. За Лаута парите ще им трябват догодина в бюджета, там ще им  заложим”, обърна се Бойко Борисов към кмета на Пловдив.

„ Надявам се на една извънредна сесия да вземете това решение. Претрансформирайте го през Фонда на фондовете или както си прецените. Както съм обещал, в Пловдив ще се играе финал на някоя от големите купи така, както заслужава града. Ако бяхме на управление, това щяха да бъдат включени целево пари, но сега ще трябва да трансформираме пари на данъкоплатците”, добави Борисов.

 

Споделете ни във:

12 thoughts on “Завършват стадион „Христо Ботев“ с парите за пробив под Водната палата по препоръка на Бойко Борисов

 1. Защо да не го завърши! Тиквата много държи на Пловдив! Пък
  нали и от тук го преизбират! Ако той завърши двата стадиона и ремонтира “9-ти Септември”, нищо чудно следващият кмет
  да е отново от ГЕРБ? И без туй момченцата от “Харвард”
  не изглежда да имат солидна основа в Пловдив? А и с нищо не са
  показали,че държат на Пловдив!

 2. Браво Бойко! Така се действа по стахановски! И ако наредиш
  на Зико да намери пари и за гордостта на Пловдив-бившият
  стадион “9-ти Септември” няма да можеш да се оттървеш
  от преизбиране! И го направи “Национален” за ужас на софиянци!

 3. Долу мафията на ГЕРБ! Вън, крадците от пловдивската управа! Върнете парите за седалките на стадиона!

 4. Зико е първият симпатичен кмет на Пловдив, върл ботевист и ако зависеше от него, досега Колежът да е готов. Но партията му е ужас…

  1. верно си гламав, като повечето гербави идиоти и червени крастави прасета

 5. По-добре да се завърши започнатото, отколкото да се прави това недоразумение на водната плата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.