АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Здравко Димитров призна пълното си крушение като кмет

Кметът Здравко Димитров не може да убеди сам себе си, че успешно е управлявал Пловдив в последните 4 години и че след неговия мандат градът е по-добро място за живот. Не, той призна пълното си крушение като градоначалник. Такъв е изводът от решението на Зико да не се кандидатира отново за градоначалник и да се скрие зад хора от екипа си. Това се случва за първи път в последните повече от 15 години- кметът на втория по големина град да няма смелостта и самочувствието да поиска отново доверието на гражданите. Вероятно защото знае, че не е работил за тях. И че на практика не е свършил нищо.

Въпреки многобройните натяквания пред медиите, че „ще видите накрая какво сме направили през тези години“, Димитров явно трезво е ударил чертата и е заключил, че няма с какво да се похвали. Освен с пълния батак, в който оставя Пловдив след сбъдната си мечта да бъде Първи- разорана и на практика фалирала община, с кух бюджет, нечувани харчове на публичен ресурс за частен интерес, гигантски дългове за години напред и никаква перспектива за развитие. Каквото и да каже Димитров, никой няма да му повярва. Не си вярва и той. Въпросът е дали си е вярвал още в началото на мандата, когато хвърляше обещания. Не спази дори популистките- да се среща с граждани всяка седмица в приемен ден. Приемаше в кабинета си на питие и пури само приятели и партньори в управлението на града, част от мнозинството му в Общински съвет. По-често е виждан на мегдана в Бойково с Аудито си, отколкото пеш на Главната в града, чийто кмет е.

От днес повече обещания за приемни от Зико няма да чуем. Той няма да излезе с името си, защото не може дори сам себе си да убеди. Обещанията ще ги дава друг- Тодор Чонов- зам.-кмет с ресор „Транспорт“ в последните 4 години. Кметът призна пълното си фиаско, като се скри зад заместника си, който от днес официално е кандидат за кмет от никому неизвестната партия „Свобода“. Ще води и листа за общински съветници, пълна отново с хора на Зико- втори в нея е другото му ключово вице Величко Родопски.

Е, авантюрата на Здравко Димитров приключи. Сметката обаче ще я платим всички ние.

Пито от едни, платено от други, както е казал народът в по-кратка форма. Казал е и друго- за баницата. Сега отново гласоподавателят ще я раздава. Въпросът е кой ще я яде и колко е голям апетитът му…

Очаквайте поредица какво НЕ свърши Здравко Димитров за тези 4 години управление

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

25 коментари

  1. ‘СВИНЕТЕ…! ша каже милият баскетБОЛЕН мозъклия дето Градът го тътрузеше с десетината подпиращи го кадърници, ЧОНОВе и Архео-Кул-Туристи – – – „много са ‘свинявам“ – И ГОТОВО, КОЛКО ЛЕСНИЧКО.

    Да върнат заплатите ПОНЕ.

    Сезирахте ли сънливите на държавна синекура ЗАПЛАТАДЖИИ ЗА НАРУШЕНИЯ та ми пишкате за …“крушение“, а? А?

  2. А РЕВИЗИЯ няма ли да има??? Едно време нямахме сметни палати, но държавните ревизори здраво пипаха и хън-мън нямаше! Питам, ревизия на зикаджийското управление няма ли да има??? КОИ инвеститори напълниха гушите и ДАЛИ свършиха работата? И ДАЛИ Пловдив хилядолетний ИМАШЕ нужда да финансира строежи на два ЧАСТНИ стадиона??? А този същият „кадърен“ градоначалник ЗАЩО като областен управител инициира промяна ПУП-а на държавния имот на бул. Вапцаров? Пенявеше се като епилептик по медиите КАК „имали нужда от сграда за служителите“!!! Да, ама не! Точно като по големия Петко Бочаров!!! Оказа се, че нямали нужди за сграда за служителиТЕ. А най-имали, мила моя майно ле, НУЖДА от сграда с ЧАСТНИ апартаменти. Те! Тези двамата! Здравките! Сега, с изяден предварително бюджет на града за едно хилядолетие напред, или трябва да направим революция пред Народното събрание и искаме разследване на тези пионки, или доброволно да предадем продадения ни вече град на новите му ЧАСТНИ собственици и… да пием една скъпа ПЕЩЕРСКА ракия за давене на финансовата мъка на пловдивчани!!! Ще мълчим ли пак? Рая ли сме или сме наследниците на Ботев и Левски???

    1. Като си избирате спортисти за Кмет, толкова. Имате стадиони, зали, спортувайте.. А децата ви без зоопарк, улиците мръсни и с дупки, Грандиозно презастрояване, лош въздух и вода, малко паркове.

  3. А РЕВИЗИЯ няма ли да има??? Едно време нямахме сметни палати, но държавните ревизори здраво пипаха и хън-мън нямаше! Питам, ревизия на зикаджийското управление няма ли да има??? КОИ инвеститори напълниха гушите и ДАЛИ свършиха работата? И ДАЛИ Пловдив хилядолетний ИМАШЕ нужда да финансира строежи на два ЧАСТНИ стадиона??? А този същият „кадърен“ градоначалник ЗАЩО като областен управител инициира промяна ПУП-а на държавния имот на бул. Вапцаров? Пенявеше се като епилептик по медиите КАК „имали нужда от сграда за служителите“!!! Да, ама не! Точно като по големия Петко Бочаров!!! Оказа се, че нямали нужди за сграда за служителиТЕ. А най-имали, мила моя майно ле, НУЖДА от сграда с ЧАСТНИ апартаменти. Те! Тези двамата! Здравките! Сега, с изяден предварително бюджет на града за едно хилядолетие напред, или трябва да направим революция пред Народното събрание и искаме разследване на тези пионки, или доброволно да предадем продадения ни вече град на новите му ЧАСТНИ собственици и… да пием една скъпа ПЕЩЕРСКА ракия за давене на финансовата мъка на пловдивчани!!! Ще мълчим ли пак? Рая ли сме или сме наследниците на Ботев и Левски???

  4. A be do koga vse boklu i shte ni upravlavat.Celiq grad e razkopal tozi nekadarnik i sega se otkazva ot mandata.Da no da varne parite koito e prisvoil.Ia hd shte mu podpalim hotelcheto s kradenite parichki.Bokluk mrasen .Mahai se oshte ot utre .No pak shte doide nqkoi takav.Otkakto se po.nq v Plovdiv vse exni i sashti

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина