Заведенията в Пловдив няма да работят след обяд

Актуално Власт Гласове Градът Новини
Заведенията в Пловдив

Масово излизат днес на протест от 15 до 17 часа срещу новите ограничителни противоепидемични мерки

Собственици и служители на заведения в града под тепетата се събират днес в 15,00 часа на площад „Съединение“, от където час по-късно ще потегли протестното шествие. От бранша са недоволни от въвеждането на новите ограничителни мерки срещу Covid-19, които влизат в сила от 7 септември. Това съобщи председателят на пловдивското сдружение на заведенията Кръстина Миткова.

Шествието на протестиращите ще премине по Главната улица до сградата на Община Пловдив.

От Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Тракия (СХР Тракия) в Пловдив също излиза на протест. Организацията е един от регионалните членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). От асоциацията изтъкнаха, че причината за стачните действия е ограничаване правото на труд в бранша чрез въвеждането на нови здравни мерки без да са съпроводени със съответните икономически мерки за фирмите и служителите, обясни председателят на СХР Тракия Еню Енев.

Те припомнят, че решението за протестите в цялата страна е взето общо от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Съюзът на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията. Още вчера, след като здравният министър обяви нови противоепидемични мерки от сдруженията на хотелиерите и ресторантьорите обявих протестни действия в цялата страна. Голяма част от заведенията в Пловдив имат залепени съобщения на витрините, че няма да работят днес в промеждутъка от 15 – 17 часа.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.