Затварят биоцентралата в село Труд, засега временно

Актуално Зелен град Новини Под ножа

Предприятието ще бъде спряно до отстраняване на констатираните нередности в дейността му. Ще се изготвя ОВОС

Биоцентралата в село Труд ще бъде затворена временно. Това съобщиха здравният министър проф. Костадин Ангелов и областният управител Дани Каназирава. Преди насрочената за тази вечер среща с жителите на населеното място, представителите на държавното управление заявиха, че предприятието ще бъде спряно, докато не бъдат отстранени констатираните нередности при извършените от над 5 държавни институции проверки на работата и изготвената преди това експертиза от независимо вещо лице.

“Ще поискаме изготвянето на Оценката на въздействието върху околната среда за жителите на село Труд. Живущите навсякъде в страната трябва да се чувстват комфортно. Спираме централата до отстраняване на несъответствията. Трябва да е ясно, че не спираме работещ бизнес, а гарантираме качеството на живот за жителите на село Труд. Те трябва да бъдат спокойни, въпросът ще бъде разрешен”, подчерта министър Ангелов. Той допълни, че премиерът Бойко Борисов е запознат с казуса.

“Тази вечер ще обявим резултатите от проверката. Ще има ясни и конкретни решения. Компромиси няма да се правят”, каза на свой ред областният управител Дани Каназирева.

 

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Затварят биоцентралата в село Труд, засега временно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.