АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораИмоти в ПловдивКварталиНовини

Започна преустройството на сърцето на тролейбусния транспорт

Стартираха дейностите по реализирането на инвестиционния проект за преустройство на фамозната сграда на улица на ъгъла на „Отец Паисий“ 34 и „Ген. Гурко“, позната като Сърцето на тролеите в Пловдив. Трафопостът, построен през 1957г., за да захранва с електричество тролейбусната мрежа в центъра на града, замлъкна с фалита на Градски транспорт, но съвсем скоро се очаква да заживее отново с нова функционалност.

Припомняме, че преди близо 4 години до най-апетитния имот от „менюто“ на „Градски транспорт” се добра бизнесменът Георги Самуилов. Все още няма потвърдена информация какво точно ще се случи с постройката, тъй като по строителните заграждения липсва информационна табела. Под тепето дочу, че почти сигурно бъдещото предназначение на емблематичната стара токоизправителна станция ще е еднофамилна жилищна сграда, или малък бутиков хотел. Според няколко наши източника постройката няма да бъде събаряна, а ще бъде запазена изцяло в автентичната си форма и обеми, като само част от съществуващия покрив ще се превърне в тераса.

В момента върви вътрешно преустройство на сградата. На място и днес се работеше усърдно, като в границите на имота има вкаран малък кран-стрела, чрез който се разчиства бившата подстанция. За изнасянето на разчистеното се ползват товарни автомобили за пътна помощ.

В сърцето на тролейбусния транспорт

Припомняме, че преди близо 4 години до най-апетитния имот от „менюто“ на „Градски транспорт” се добра бизнесменът Георги Самуилов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. За първи път нежно написано и одобрено! Да, трябва да се строи и трябва да се пише така. Трябва да се вдъхва нов живот в старите сгради. Стига милиционерщини, стига петканини. Нека Пловдив разцъфне и се съживят спокойно всички стари сгради! Така пишете, нека се строи!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина