Запечатаха РИОСВ- Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Новини Под ножа

Протестиращи от село Труд поискаха оставка на ръководството на екоинспекцията и затваряне на биоцентралата там заради последното обгазяване

Жители на Труд запечатаха пловдивския клон на Регионалната инспекция по околната среда и водите тази вечер. Над 50 души от селото се събраха на протест пред Водната палата и поискаха оставката на екипа на екоинспекцията, както и затваряне на биоцентралата в населеното място заради последното силно обгазяване, по думите им. Те са категорични, че РИОСВ не чува гласа им, но защитава интересите на инвеститора в предприятието и затова свидетелствали последните дни, в които “не се диша”, както се изразиха.

” Живеем на затворени прозорци. Чудим се дали да пускаме децата си навън. В същото време за хората, които би следвало да се грижат за околната среда, водите, а от там и за нашето здраве и нормален живот, проблем няма. А проблемът мирише от километри”, обявиха протестиращите, преди да облепят входа към РИОСВ с тиксо и с исканията си за “Оставка” на инж. Марияна Кондаклиева, директор на дирекция „Контрол“, и на цялата структура на инспекцията.

“Тук не сме се събрали с политически искания, а с чисто житейски. Искаме да живеем в домовете си като бели хора, а не да дишаме “черен” от воня въздух”, допълниха протестиращите.

“Ето, вижте как от инспекцията отговарят за околната среда и си правете сметка как отговарят и за нашия живот в село Труд”, посочиха “планина” от фасове пред Водната палата хората от Труд.

Споделете ни във:

3 коментара за “Запечатаха РИОСВ- Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

    1. Който и да ги прави, при тези закони, толкова….. Сори, ама това е истината, законодателство за миризми няма и няма да има, а който живее на село може да очаква и да му мирише на л….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.