АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

„Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев е отговорен за забавените инфраструктурни проекти на Пловдив“

Общинските съветници ще подкрепят предложение 10-те милиона лева за пробива под Водната палата да бъдат пренасочени за довършването на стадиона на Ботев
Дупка при Водната палата не трябва да има, категоричен е Иван Тотев
Бившият градоначалник Иван Тотев съобщи, че утре имат среща с министъра на регионалното развитие, за да обсъдят проблема с липсата на средства и забавянето на реконструкцията на Околовръстния път.
“Сега има заделени само едни около 6 млн. лв за надзор през тази година и това е проблем”, каза той.
На журналистическо питане как може да бъде решен въпроса с договорите на проектантските фирми, които повече от година и половина не са подписани Тотев заяви, че това е учудващо.
Имаме трасе и то е защитено. Не знам защо се загуби това време да бъде довършен пътя. На мое питане през декември в комисия получих уверение от управляващите, че пътят ще бъде довършен”, посочи той.
Депутатите от ГЕРБ имат добра комуникация с община Пловдив и през цялото време лобират за осъществяването на важните проекти за града, категоричен е бившият кмет. Заради неяснотата как се работи по Околовръстния път утре предстоят срещи за изясняване на дейностите по проекта с министър Гроздан Караджов.
По думите на Иван Тотев главният виновник за забавянето на важните инфраструктурни проекти за града, човекът който би трябвало да ги движи, е зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Според мен Здравко Димитров трябваше още преди година да уволни Пламен Райчев, коментира депутатът.

В отговор на въпрос защо тогава общинските съветници на ПП ГЕРБ са гласували тегленето на многомилионния заем и предложените от Райчев проекти, Тотев отговори: “по молба на кмета.”

Ние сме хора, които не биха направили така, че през 2023-а да не може да се минава през Панаирния мост”, аргументира се още той.

Изказването му бе по повод въпрос ще подкрепят ли общинските съветници от партията ще подкрепят ли предложение, което направи Бойко Борисов на среща с младежи от ГЕРБ през уикенда, 10-те милиона лева за пробива под Водната палата да бъдат пренасочени за довършването на стадиона на Ботев.
Довършването на стадиона е политически ангажимент на ГЕРБ”, подчерта местният лидер.
Средствата да се прехвърлят за довършване на козирката на спортното съоръжение, тъй като Фондът на фондовете не може технологично да я финансира, а пари за вертикалната планировка на стадиона на Локомотив ще бъдат намерени от местния бюджет с тройно разместване на средства, предлагат от ГЕРБ.
Що се касае до проекта за пробив под Водната палата, Тотев е категоричен, че там не трябва да има дупка.

Моята визия винаги е била, че транзитния трафик трябва да бъде изведен от града. Аз никога не съм си променял мнението за пробива при Марица-Юг, още повече , че за моста при “Копривщица” всичко е отчуждено”, заключи той.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Цяла година се чудят как да дадат на ПИМК едни 10 милиона!
    Иначе да, няма да затворят за 2023-та панаирния мост, все пак през същата година има кметски избори. И въобще какъв е Тотю, и ББ да разпределят парите на пловдивчани да потъват в бездънните футболни каци. А особено за единия футболен отбор защо почти няма българи, а пък пловдивчани да съвсем. Така че не считам, че трябва да им се строи каквото и да е …

  2. Гений на злото да беше г-н Райчев пак не може да носи на гърба си колективната и партийна безотговорност и безхаберие на ОбС-Пловдив.Г-н Райчев има конкретни отговорности и вини.Той е в основата на престъпно безотговорния начин по който се извърши /ИЗВЪРШВА/ Водния цикъл.Бях и на двете публични обсъждания -за съфинансиране от Ощина-Пловдив и на второто-за теглене на целевия заем.И на двете обсъждания се изнесоха конкретни данни за значителни финансови щети ,причинени от длъжностни лица на Община-Пловдив-3700000/три милиона и седемстотин хиляди/лева към м.октомври2020г.по Водния пъкъл.Към днешна дата финансовите корекции сигурно са набъбнали значително.Вместо регресен иск срещу причинилите щетите лица /в голямата си част/същите получиха възможност да управляват проекта и да разпределят 903000/без ДДС/.Ако внимателно прочетете публикуваните на сайта на Община Пловдив договори лесно ще откриете имената,те се повтарят-веднъж като участници в комисии за оценка по документи по ЗОП,втори път като управляващи проекта или като част от инвеститорски контрол и т.н.След като нямаше санкция от г-н Кмета нещата излязоха извън контрол-голяма говорилня,големи апетити на обсъждането за целевия заем и претоплени куци проекти и недобре обмислени като време и средства ,но необходими такива.Тук главен антигерой беше г-н Райчев.И така стъпка по стъпка се стигна до днешната оценка-обществен враг №2./п(Първото място по право е за г-н Кмета/.Любопитно е -останалите 7-8 зам.кметове къде са в класацията?

  3. Пладнешки крадци, града се разпада под напора на “ строителните бандити“, няма изградена инфраструктура, един здрав тротоар няма вече, тези лешпери само се дръгнат как да опоскат още милиони.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина