Задържаха и обвиниха шофьора на джипа за катастрофата на Околовръстното

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем И.Д., на 46 г., за това, че на 2 май на Околовръстното шосе на Пловдив, при управление на БМВ-Х5, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на  трима мъже, на възраст 35 г., 43 г. и 38 г.

Установено е, че към 22 часа, обвиняемият И.Д. след кръстовището за с. Марково, регулирано със светофарна уредба, И.Д.навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил, марка БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента.  Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на обвиняемия, както и водачът на другия автомобил.

Обвиняемият в момента се намира в болница, където е настанен за лечение с няколко травми. Няма опасност за живота му.

С постановление на наблюдаващия прокурор И.Д. е задържан за срок до 72 часа, като е поставен под охрана в болницата. Действията по разследването се извършват от разследващи полицаи при сектор „Разследване на престъпления по транспорта“ при ОД на МВР – Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен И.Д., е от 3 до 15 г. лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Споделете ни във:

1 коментар за “Задържаха и обвиниха шофьора на джипа за катастрофата на Околовръстното

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.