АктуалноБизнесГрадътЖивотКварталиНовиниОбщина Пловдив

За 250 дни изграждат спортната зала на Руската

Направиха първа копка на по проекта днес. 2 450 000 лева ще струва изграждането на обекта

Чаканата близо 4 години първа копка по изграждането на спортна зала на ЕГ „Иван Вазов” се състоя днес. Церемонията бе организирана на пожар от общината тази седмица и изглеждаше като бързо стъкмена- бе докаран багер и поп, но нямаше дори озвучаване.

Обществената поръчка бе обявена още през 2018 година и тогава бе на стойност 1,2 млн. лева. Сега проектът ще струва 2 450 000 лева.

Залата трябва да бъде изградена за 243 дни, като надеждите са тя да е напълно готова до старта на следващата учебна година.

„Стараем се навсякъде, където има възможност и има финансиране, да могат децата да спортуват“, обясни кметът Здравко Димитров.

Под тепето попита градоначалника за идеята на общината да инвестира около 10 милиона за още един спортен комплекс в дворовете на двете езикови гимназии, без да съгласува в детайл намеренията си с двамата директори Вихра Ерамян и Николай Радев.

„Проектът е от година и половина. Който е искал е можел да се запознае. Всички са уведомени“, обясни Димитров. Добави, че общината се е спряла на училищните имоти, тъй като не се използвали за нищо.

„Това е най-големият двор на общинско училище- 150 декара публично- общинска собственост“, допълни го заместник-кмета Георги Титюков.

Той подчерта, че когато на сто процента е готов проекта, ще бъде входиран в деловодствата на двете гимназии, за да го съгласуват.

„Не виждам когато се строи нещо какъв е проблемът“, коментира още кметът Здравко Димитров. На уточнение на Под тепето, че освен спортна инфраструктура напоследък в града друго не се строи, той отговори, че не е така, като даде пример с Небет тепе и Източна порта, които се реализират с европейски средства, а не общински, с галерията в Стария град, която е проект от предния мандат.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина