АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Правна комисия върна за преразглеждане предложението за Белодробна

Правната комисия към Общински съвет реши да върне предложението за безвъзмездно право на строеж в рамките на бившата Белодробна на база на инвестиционно намерение на частната болница „Св. Каридат”.

Членовете на комисията с мнозинство решиха да върнат предложението за становище от заместник- кметовете Анести Тимчев и Пламен Райчев, както и от дирекция Стопански дейности, включващо анализ на необходимостта от ново здравно заведение и възможността за публично-частно партньорство.

Това се случи след разпален дебат, стигнал до скандал в залата, в която заседаваше комисията. Част от съветниците попитаха зам.-кмета Анести Тимчев защо толкова бързо се вкарва инвестиционното предложение на „Св. Каридат” за гласуване в местния парламент. Слави Георгиев отбеляза, че решението за бъдещето на парцела на бившата Белодробна болница, сега „Втори дом” за украинските бежанци, трябва да се вземе след широк обществен дебат и обществено обсъждане.

Вижте част от дебата във видеото:  

На днешната комисия обаче всички общински съветници единодушно застанаха зад украинските бежанци, настанени във временния си „Втори дом”. Реши се дори предложението да влезе за гласуване в пленарна зала на Общински съвет, в него да има точка, която изрично да защитава настанените в бившата белодробна близо 150 бягащи от ада на войната, повечето жени и деца, до края на военните действия в Украйна.

Това се случи пред погледа на двигателя на „Втори дом” Наталия Елис почетния консул на Украйна Димитър Георгиев.

Вижте какво каза след решението на правната комисия украинката Наталия Елис:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. ТАКА ЗАПОЧНА САГАТА С ПАНАИРА/ПО ПОДОБЕН НАЧИН/-НЕВИННО И НЕПРИНУДЕНО И Я ДОКАРАХМЕ ДО…ЗНАЕТЕ ДО КЪДЕ. ТАКА ЗАПОЧНА И С ТЕРЕНА ПОД ДЖАМБАЗ ТЕПЕ-НЕПРИНУДЕНО,ИПОТЕКА СРЕЩУ КРЕДИТ И СБОГОМ ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ.СЕГА ОТНОВО…!!!ОС ДА ОТХВЪРЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО И ТОЧКА!!! НЯМА КАКВО ДА СЕ ВРЪЩА И РАЗТАКАВА,ДОКАТО МИНЕ В КРАЯ НА КРАИЩАТА.

  2. ТАКА ЗАПОЧНА САГАТА С ПАНАИРА/ПО ПОДОБЕН НАЧИН/-НЕВИННО И НЕПРИНУДЕНО И Я ДОКАРАХМЕ ДО…ЗНАЕТЕ ДО КЪДЕ. ТАКА ЗАПОЧНА И С ТЕРЕНА ПОД ДЖАМБАЗ ТЕПЕ-НЕПРИНУДЕНО,ИПОТЕКА СРЕЩУ КРЕДИТ И СБОГОМ ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ.СЕГА ОТНОВО…!!!ОС ДА ОТХВЪРЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО И ТОЧКА!!! НЯМА КАКВО ДА СЕ ВРЪЩА И РАЗТАКАВА,ДОКАТО МИНЕ В КРАЯ НА КРАИЩАТА.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина