Вотът на недоверие към правителството е насрочен за утре вечер

Актуално Избори 2021 Новини
премиер Кирил Петков МС

Вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков е насрочен за утре вечер, в 19.10ч. До това решение се стигна след осем часа дебати в Народното събрание. Те вървяха паралелно с редица протести в столицата За и Против управлението на страната в момента.

Разискванията продължиха повече от  седем часа, съобщава БНР. Много критики и обвинения се чуха между управляващи и опозиция. Вносителите на вота от ГЕРБ-СДС посочиха, че макар официалният мотив за недоверието към кабинета да е неадекватната финансова политика, той всъщност се е провалил във всички сектори. Бившите управляващи посочиха високата инфлация и ниските доходи на хората като основен мотив. Депутатът Кирил Ананиев, който е бивш финансов министър, каза, че от ГЕРБ виждат само управленска немощ, която легитимира задкулисните игри в коалицията.

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отговори, че инфлацията е световен проблем, а страните членки от Европейския съюз го решават с общи усилия. Отчете увеличението на минималната работна заплата, на минималната пенсия, данъчните облекчения за младите семейства и още: държавният дълг е намален, а пари в хазната има.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Вотът на недоверие към правителството е насрочен за утре вечер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.