Доживотна присъда грози арестувания в Пловдив Бенджамин Макан

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Пловдивският окръжен съд допусна предаване на британския гражданин Бенджамин Макан на съдебните власти  на Великобритания въз основа на Заповед за арест. Заповедта е издадена на 5.05.2021 г. от районен съдия при Магистратски съд в Рединг с цел провеждане на наказателно преследване при спазване  принципа на особеността и при условие да се изпълни дадената от издаващата държава гаранция, че в случай на налагане на наказание“доживотен затвор“ или мярка, изискваща „доживотно задържане“, съгласно предвидената в законодателството на издаващата държава възможност, ще преразгледа наложеното наказание или мярка служебно, не по-късно от 20 години.

Макан е издирван по обвинение за трафик на наркотични вещества на територията на Великобритания. Видно от издадената Европейска заповед за арест, най-тежкото наказание, предвидено в законодателството на Обединеното Кралство Великобритания за това престъпление, е доживотен затвор.

На основание чл. 44 ал.7 от ЗЕЕЗА Пловдивският окръжен съд потвърди взетата мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Макан до фактическото му предаване на компетентните органи на съдебните власти на Обединеното Кралство Великобритания.

Решението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 5-дневен срок.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Доживотна присъда грози арестувания в Пловдив Бенджамин Макан

  1. Кой осъди АГРОБИЗНЕС БАНК?
   СЪДРУЖНИЦИТЕ
   Георги ТОДОРОВ УЗУНОВ
   ГЕОРГИ СВЕТОЗАРОВ ТОМОВ???

 1. Кога ще осъдят КРАДЦИТЕ КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ?
  ТОЗИ ОТ АНГЛИЯ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.