Воеводите подаряват по едно тесте карти на шестимата районни кметове (ВИДЕО)

Актуално Власт Гласове Градът Избори 2021 Новини

ВМРО смята, че това е в унисон с отношението на управата на града към тях

Борислав Инчев: “Внушават ни как партийният лидер ръководи районните администрации. Това е смешно! “

Районните администрации са тотално забравени в предложения проект за бюджет на Община Пловдив, заявиха на пресконференция по повод течащото обсъждане на основния финансов документ за развитието на града от ВМРО. Групата общински съветници декларира, че няма да подкрепи бюджета като цяло, но може да гласуват “за” реализацията на някои обекти, ако има отделно гласуване за тях.

Воеводите определиха бюджета като „нереален“. По думите на градския лидер на ВМРО Борислав Инчев, настоящото управление е неадекватно с очевадна липса на ясна визия и стратегии.

„Администрацията на общината прави грешни, хаотични, прибързани решения, които целят да задушат появило се обществено недоволство,“ заяви Инчев и даде за пример пожара в Кино Космос. Той подчерта, че в Капиталовата програма са записани редица проекти, които се търкалят от 4-5, а някои и о 6-7 години.

По време на брифинга общинският съветник Димчо Петров извади 6 тестета карти, а Инчев обяви, че те ще бъдат дадени на шестимата районни кметове.

“Понеже виждаме какво е отношението към районните кметове, ВМРО подарява по едно тесте карти на всеки, да си запълват времето. Виждаме, че в бюджета за тях е заложено Общината да  им осигури компютри, явно да играят електронни игри.“  

Според ВМРО районните администрации са тотално забравени в бюджета за 2021 и вероятно от Голяма община ще обяснят, че са предвидени пари за текущи ремонти.

Ами тогава махнете районните кметове и назначете един инженер да ръководи ремонтите. Внушават ни как партийният лидер ръководи районните администрации. Това е смешно! ” – коментира още Инчев.

Във връзка с качения Проект на бюджета на община Пловдив за 2021 година правим следните предложения, които да бъдат включени в бюджета на община Пловдив за 2021 година:

Да се предвидят средства в размер на 100 000 лева за извършване на текущи ремонти в сградите на читалищата на територията на Община Пловдив.

Да се предвидят 540 000 лева за проектиране и изграждане на 18 нови детски площадки по 3 във всеки един от районите в Пловдив,  съобразени с изискванията на Наредба № 1 на МРРБ от 2009 година. Парите  да бъдат предвидени по бюджетните сметки на съответните райони като за всеки район се предвидят по 90 хиляди лева. И отделно от тях 100 000 лева за съоръжения към съществуващите детски площадки за деца с ограничена подвижност.

Да се предвидят 400 хиляди лева за ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари в близост до детски и учебни заведения на територията на община Пловдив,  разпределени по следния начин:

Район Централен 100 хиляди

Район Южен  100 хиляди

Район Северен  70 хиляди

Район Източен  40 хиляди

Район Тракия 60 хиляди

Район Западен 30 хиляди

Средствата да се предвидят по  бюджетните сметки на  районите.

Да се предвидят средства в размер на 200 000 лева за изграждане на видеонаблюдение в парковете и детските площадки на община Пловдив.

Да се предвидят средства за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми т.нар. „Фонд Ин Витро“  в размер на  140 000 лв..

Да се предвидят средства в размер на 400 000 хиляди лева за продължението на ул. Македония от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“.

Да се предвидят средства в размер на 60 000лева за проектиране на Разширение, реконструкция и основен ремонт на бул. „Марица-север“ от моста на Университета по хранителни технологии до моста на Панаира.

Да се предвидят средства в размер на 50 000 лева за демонтиране на опасна въздушно-контактна мрежа на места, на които има влезли в сила Заповеди за премахването и.

Да се предвидят по 60 хиляди лева за всеки от районите за проектиране на нови паркове,  на нови места за почивка, рекреация и отмора и за проектиране на благоустрояване в  междублокови и околоблокови пространства.

Да се предвидят 2 000 000 лева за изграждане на паркинги, парко-места и за обособяване на места за паркиране на МПС, в междублоковите пространства.

Да се предвидят 700 000 лева за завършване на зоологическата градина.

Да се предвидят 200 000 лева  за закупуване на паркинг-автомати.

Да се предвидят в размер на 500 000 лева за създаване на фонд „Образована раждаемост“ целящ изпълнението на „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Пловдив“.

Има вероятност бивш кмет да води листата на ВМРО в Пловдив

Споделете ни във:

3 коментара за “Воеводите подаряват по едно тесте карти на шестимата районни кметове (ВИДЕО)

  1. А тия “воеводи” не са ли вече 4 години патерица на ГЕРБ във властта? Те от Марс ли идват? Техния шкембе войвода е пряко отговорен за дадените 3,2 милиарда за самолети модел 1970 година на двойна цена! Самолети, които ги няма, а и да получим, какво ще се оправи в армията? С 8 стари самолета ли ще браним България? Дори Азърбейджан показа как се води съвременна война – не със стари самолети, а с дронове и модерни ракетни комплекси!

  2. Да си купи едно тесте и за себе си. В Община Родопи може да се играе с Таир, Маринов и Гошо Боба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.