Внукът на основателя на Либхер преряза лентата на новия завод

Актуално Гласове Градът Живот Изпод тепето Новини
Филип Либхер нов завод на Либхер

Филип Либхер, един от внуците на основателя на немския концерн, преряза лентата на новата производствена база на компанията на Кукленско шосе. В церемонията по откриването на предприятието участваха посланикът на Германия Кристоф Айххорн, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов, зам.-кметът Стефан Стоянов, областният управител Йордан Иванов, ръководството на пловдивския клон на Либхер.

Новият завод е разположен върху терен от 37 000 кв. м. като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв. м. Инвестицията е на стойност 17 млн. евро. Там вече работят 120 души. Годишно ще се произвеждат 2000 детайла и предварително монтирани възли, и бъркачки за 500 изцяло готови бетоновози.

Влизането на Либхер в Пловдив преди 22 години

„Поздравявам ви от името на цялата фамилия Либхер в новия ни обект в този тъй студен летен ден”, обърна се с усмивка към гостите Филип Либхер, който ръководи отдел Бетонна техника към Либхер Интернационал АД. Той припомни, че дядо му е създал компанията през 1949г., а към днешна дата концернът е 100% семеен бизнес. „Всички акционери са членове на нашата фамилия. Заедно взимаме решенията за развитието на продуктите и инвестициите. Независими сме да взимаме тези решения бързо и автономно”, обясни Филип Либхер.

Фабриката на Кукленско шосе е третият обект на компанията в Пловдив, която към момента е един от най-големите производители на оборудване за строителството в света. Филип Либхер подчерта, че през 2021г. дружеството е инвестирало над 700 милиона евро в производствени обекти и дистрибуция.

„Фокусирани сме върху дългосрочното развитие. Стараем се да бъдем надежден партньор дори в най-трудните времена. В Пловдив дойдохме преди 22 години, а това е третата ни голяма инвестиция. Заводът е оборудван с най-новите  машини за производство на висококачествени бъркачки. Тук ще се прави предварителното сглобяване на компоненти за Либхер България и наши западни партньори. Отваряме нова глава и предоставяме на нашие клиенти технологии на бъдещето”, каза още Филип Либхер.

„Повече от 90 процента от германските инвеститори в България са изключително доволни от това, че са тук и биха инвестирали отново в страната”, заяви немският посланик Кристоф Айххорн.

„Либхер е най-успешната и известна история за развитието на българската индустрия и е пример за индустриалния успех на Пловдив. Той се дължи именно на българските и чуждите предприемачи тук, но една от най-ярките звезди е тази на Либхер. В предприятията на компанията вече работят над 2500 души, тя прави мащабни инвестиции на всеки няколко години. Благодаря, че продължаваме да развиваме заедно региона”, обърна се към Филип Либхер и всичките представители на немския концерт зам.-кметът Стефан Стоянов.

Споделете ни във:

1 thought on “Внукът на основателя на Либхер преряза лентата на новия завод

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.