ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Двойно поскъпна новата сграда на Детската клиника

В Детска клиника ще се обслужват малки пациенти от цяла Южна България

Почти двойно по-голяма сума е необходима за изграждане на новата сграда на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“, заради увеличените цени на стоките и услугите в строителството. Това стана ясно от думите на икономическият директор на лечебното заведение Момчил Мавров. Той уточни, че с актуализацията на държавния бюджет за клиниката се отпускат 25 милиона лева, което на практика означава, че строителството може да започне.

Между 30 и 36 месеца ще са необходими за изграждане на новата Детска клиника, която ще е разположена на 18 000 квадратни метра разгърната площ, ще бъде на осем етажа и ще има топла връзка с основната сграда на Университетска болница „Свети Георги“ на „Пещерско шосе“.

„Със средствата, които бяха отпуснати през 2020 година и със средствата, които сега депутатите гласуваха, в размер на 25 милиона лева, може да започне строителството. Но са необходими административни процедури“, каза пред Радио Пловдив икономическият директор на лечебното заведение Момчил Мавров.

Предстои да се стартира процедура по Закона за обществените поръчки за изпълнител на строителството, след което то може да започне, тъй като вече има разрешение за строеж. В Детска клиника ще се обслужват малки пациенти от цяла Южна България.

„Пловдивската клиника на практика ще бъде една малка детска болница“, каза още Мавров.

Цялото интервю с Момчил Мавров можете да чуете тук.

Източник: bnr.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Тия лекари мародери не се ли наситиха да печелят пари за сметка на здраяето на хирата.в града има 50 болници а да са намакяли болните??

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина