LIEBHERR открива завод за 17 000 000 евро в Пловдив

Актуално Градът Новини

Заводът за бетоновози е третата поредна инвестиция прави в Тракия икономическа зона немското дружество 

Немската група „Либхер“ обяви, че ще реже официално лентата на трета си поредна инвестиция в Тракия икономическа зона. Концернът LIEBHERR открива завод на Кукленско шосе, върху терен от 37 000 кв. м. като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв.м. и се намира до Митницата в Пловдив.

 

 

Предприятието вече работи. В него към момента са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджи и складови работници.

В него годишно ще се произвеждат 2000 детайла и предварително монтирани възли, както и 500 изцяло готови бетоновози, съобщават от „Либхер Конкрийт Технолоджи Марица“ ЕООД.

Инвеститор в новия завод е дивизията Бетонна техника към Либхер Интернационал АД, а инвестицията е над 17 милиона евро. В сумата е включен и трансферът на налични съоръжения от Германия, които частично са допълнени с ново закупени машини, уточниха от компанията.

Фирмата планира да наеме още индустриални инженери и инженер-конструктори. Средната работна заплата е в горния сегмент за региона и съгласно системата за заплащане в концерна Либхер, уточниха от дружеството и подчертаха, че имат развита социална политика по отношение на своите служители.

В съобщение за тържественото събитие, което ще се състои на 1 юли не се съобщава за официални лица от ранга на министри.

От компанията коментират, че „решението да се регистрира трето дружество от концерна Либхер в Пловдив, а именно Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД, беше взето въз основа на атрактивната бизнес среда, както и на възможността да се ползва синергията с вече утвърдилите се дружества Либхер Хаусгерете Марица ЕООД и Либхер Транспортейшън Системс Марица ЕООД в Тракия икономическа зона. За 2 години заводът беше построен и пуснат в експлоатация.“

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.