Внесоха обвинителния акт срещу бияча на Митко с чорапите

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Районна прокуратура  внесе в съда обвинителен акт спрямо Ивайло Пенов, който нападна през миналата пролет Митко с чорапите в сърцето на Капана. Той ще отговаря пред Темида по обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, изразяваща се в контузия на носа, причинила болка без разстройство на здравето.

На 27 май миналата година. около 20,20 ч.  Митко вървял сам по ул. „Христо Дюкмеджиев“ в квартал Капана. Той продавал чорапи. Част от тях носил в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал Ивайло Пенов. Когато видял продавача, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. Митко отвърнал, че го бил забравил в заведение, отишъл да го търси, но не го открил.  Пенов се ядосал. Поискал от Митко да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът на чорапи отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Когато чул това, Пенов започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на уличният търговец. Той ги ритнал с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. Наоколо имало много хора, но въпреки това обвиняемият продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения.

За да демонстрира превъзходство, Ивайло Пенов нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на Митко. Пострадалият направил няколко крачки назад. Обвиняемият отново се насочил към продавача на чорапи с цел да продължи физическата саморазправа, но бил възпрян от двама мъже, които се намирали наблизо.

Установено е, че Митко почувствал силна болка в областта на носа и в резултат на удара е получил лека телесна повреда. Веднага след това Ивайло Пенов напуснал мястото на инцидента. Действията му били възприети от множество граждани, които станали очевидци на случилото. Те останали силно възмутени и потресени от непредизвиканите хулигански действия.

По делото са извършени разпити на свидетели, приобщени са веществени доказателства, както и заключенията на няколко експертизи и др.

Пенов е с взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.